Volledig scherm
L-R Peter Versantvoort (DVG), Teun van der Sangen (Nulandia) © copyright Frank van Engelen

DVG en Herpinia maken er een waar spektakelstuk, Welvaarts de grote man

Zondag 4ITeun Welvaarts was zondag de grote man bij DVG. De invaller bracht voetbal in de ploeg en was betrokken bij alle vijf de doelpunten. 

DVG-Herpinia 5-2 (0-2): 35. Beau van Dieten (0-1), 42. Arian van Erp (0-2), 50. Daan Voets (penalty, 1-2), 56. Bas Smulders (2-2), 63. Bas Smulders (3-2), 75. Teun Welvaarts (4-2), 80. Bas van Houtem (5-2).

Moment van de wedstrijd: In de rust keek DVG tegen een 2-0 achterstand aan. DVG-Coach Hans Lathouwers hield daarop ook een zware toespraak in de rust en bracht Teun Welvaarts in de ploeg. ,,Dat was een gouden greep. Welvaarts scoorde een keer en was direct betrokken bij de vier andere treffers. Hij is echt de Man of the Match,” vertelde Lathouwers trots.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Herpinia had vandaag zijn streak van winstpartijen kunnen uitbouwen naar drie en had het afscheid kunnen nemen van de laatste plek. Maar doordat Herpinia de 2-0 voorsprong uit handen gaf, blijft de ploeg uit Herpen op de laatste plek staan.

WEC-Cito 5-1 (2-0): 30. Rob van de Ven (1-0), 35. Mark Smits (2-0), 60. Mark Smits (3-0), 80. Alim Kagermanov (4-0), 88. Dogucan Yarulmaz (4-1), 90. Steef Rovers (5-1).

Moment van de wedstrijd: Na de eerste treffer van Mark Smits gingen de kopjes van de Cito-spelers hangen. Zag ook Cito-coach Yavuz Demerci: ,,Ik verwijt ze dat ook niet echt. Het programma is druk en onze selectie is niet breed. Ik had namelijk weer slechts twee onervaren wissels.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Demerci had weer een onenigheid met de scheidsrechter. ,,Het was dezelfde man als enkele weken geleden en hij deed precies hetzelfde. Een speler van WEC kwam zwaar in bij een van mijn spelers en de scheids gaf geel. En met zijn uitleg liet hij wéér in het midden of hij het goed had gezien.”

SCMH-Boskant 4-0 (2-0): 4. Thijs Kampers (1-0), 17. Menno van Hees (2-0), 53. Mike Linders (3-0), 71. Menno van Hees (4-0).

Moment van de wedstrijd: Boskant kreeg vanmiddag twee penaltys toegekend door de dienstdoende arbiter, maar beide strafschoppen werden gestopt door SCMH-keeper Dave van Doorn.

Bijzonderheid van de wedstrijd: SCMH’s grootste nederlaag van dit seizoen tot nu toe was tegen Boskant. Patrick van der Burgt, leider van de thuisploeg: ,,Dan is het extra lekker dat we nu 4-0 van ze winnen. Wat het gevoel nog beter maakt, is dat we afgelopen weekend onze slechtste wedstrijs speelden. Ik vind dat het team een prima reactie daarop heeft gegeven.”

Boxtel-Vorstenbossche Boys 1-0 (0-0): 75. Lars van Hamond (1-0).

Moment van de wedstrijd: ,,Dit was een typische 0-0 wedstrijd met een winnaar,” aldus de winnende coach Ronald Boudewijn. Door de goal van Lars van Hamond hield Boxtel de volle buit in eigen huis.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Aan de goal van Van Hamond ging een bijzondere situatie vooraf. Vorstenbossche Boys-coach Ruud Fleskens schetst: ,,Boxtel kreeg een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal. De scheids gaf aan dat de spelers hun hoofd mochten beschermen met een hand. Mijn spelers deden dit, maar toch floot de scheids voor een handsbal. Zijn uitleg was: ‘jullie sprongen, dus dan geldt die regel niet meer’. Uit die handsbal werd een nieuwe vrije trap gegeven op randje-zestien. Via een rebound ging die bal er uiteindelijk in. Die hele situatie paste bij de wedstrijd.”

Avesteyn-Ravenstein 4-4 (1-2): 1. Timo Schaars (0-1), 17. Dries Heerkens (1-1), 45+2. Thomas Verkuijlen (1-2), 56. Rens van Vugt (2-2), 60. Stan de Laet (3-2), 69. Jelle Stegeman (3-3), 90+3. Bram Beerens (3-4), 90+5. Dries Heerkens (4-4).

Moment van de wedstrijd: Avesteyn moet het punt tegen Ravenstein meer dan koesteren. Coach Hugo van de Sande: ,,Ravenstein was vandaag beter en heeft met één punt te weinig gekregen.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: In de blessuretijd van de tweede helft dacht Ravenstein zichzelf te belonen via Bram Beerens, die de 3-4 binnenschoot. Trainer Lars van Kan: ,,We hebben veel blessures en afmeldingen de laatste tijd, dus die ‘winnende’ goal was echt een ontlading aan plezier. Maar vervolgens wordt de bal op knullige wijze verspeeld en staat het weer gelijk.”

Nijnsel-NLC’03 2-0 (2-0): 9. Robin Metser (1-0), 10. Stefan Huls (2-0).

Moment van de wedstrijd: Net na rust had NLC terug in het duel kunnen komen door een kans, maar coach Rene van der Putten zag zijn team die kans niet verzilveren. Van der Putten: ,,Nijnsel heeft vandaag goed gespeeld. Dit is voor mij de kampioen.” En voor die titel heeft Nijnsel vandaag goede zaken gedaan: doordat het zelf won en Avesteyn gelijkspeelde, kan Avesteyn met zijn inhaalduels niet meer gelijk met Nijnsel komen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ondanks de snelle 2-0 voorsprong, lukte het koploper Nijnsel niet om de score verder uit te bouwen tegen NLC. Coach Tim de Wert: ,,NLC had met een treffer nog terug kunnen komen in het duel, dat moet écht beter.”

Nulandia-SDDL 7-1 (5-0): 9. Teun van de Donk (1-0), 10. Joris Razenberger (2-0), 13. Teun van de Donk (3-0), 19. Luuk van de Doelen (4-0), 29. Joris Razenberger (5-0), 65. Teun van de Donk (6-0), 70. Luuk van de Doelen (7-0), 82. Bjorn Rikken (7-1).

Moment van de wedstrijd: Thuisploeg Nulandia begon beresterk aan het duel met SDDL. Al na een halfuur stond er 5-0 op het scorebord. SDDL-coach Antwan van Rijn had er de pest in: ,,We waren overal te laat en dat zorgde voor de snelle achterstand.” Van Rijn acht ook het drukke spelprogramma en het kunstgras in Nuland schuldig aan de nederlaag.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Bij SDDL maakten Jens Kuipers en Job Swinkels hun debuut. De jeugdspelers werden door Van Rijn het veld ingestuurd als invallers.