Volledig scherm
DVG op archiefbeeld © copyright Peter van Gogh

DVG en Nieuwkuijk spelen gelijk in doelpuntrijk duel

Derde klasseDe neutrale toeschouwer had genoeg te zien bij Nieuwkuijk - DVG. Het doelpuntrijke duel eindigde in 3-3. 

Derde klasse C

Nieuwkuijk – DVG 3-3 (3-2). 6. Bas Smulder 1-0, 8. Niels Kok 1-1, 21. Miquel de Wijs 2-1, 33. Tijn van Heertum (e.d.) 3-1, 42. Bas van Houtum 3-2, 60. Bas van Houtum 3-3.

DVG-trainer Hans Lathouwers: ,,Het was een leuke, spannende wedstrijd, met name in de tweede helft. Na de gelijkmaker in de eerste helft liepen we achter Nieuwkuijk aan. We kwamen niet aan het voetbal toe. Daarom heb ik in de rust gezegd dat we in de tweede helft Nieuwkuijk onder druk moesten zetten. Na de gelijkmaker van Bas golfde het duel op en neer, wat een leuke en spannende wedstrijd opleverde.”

Bijzonderheid: Vlak voor het einde kreeg Bas Smulders een grote kans op de overwinning. ,,Een gelijkspel is wel verdiend”, aldus Lathouwers.

,,Het was genieten voor de neutrale toeschouwer denk ik. Het golfde enorm op en neer en uiteindelijk is de uitslag terecht. Het ene moment heb je het gevoel dat zij doordrukken en gaan winnen en het andere moment geldt dat weer voor ons. We hebben vandaag gedurfd om te voetballen en daar ben ik heel blij mee, want daar hadden we het de afgelopen weken wel eens moeilijk mee”, zei Nieuwkuijk-trainer Corné Verhoeven.

Derde klasse D

Excellent – Schijndel 0-2 (0-2). 25. Tijn Niemeijer 0-1, 40. Tijn Niemeijer 0-2.

Schijndel-trainer Henry van Alebeek: ,,In de eerste helft hebben we goed gespeeld, met veel controle. Na rust kregen we meer ruimte en ook goede kansen om de score uit te breiden, maar daar gingen we te slordig mee om.”

Bijzonderheid: Met twee doelpunten besliste Tijn Niemeijer de wedstrijd in het voordeel van Schijndel.