Volledig scherm
SDO'39-HMVV © Beeld Werkt

Eerste indeling van inhaalprogramma is bekend: SDO’39 speelt 9 duels in 30 dagen

InhaalDe KNVB heeft een eerste opzet gepubliceerd van het resterende programma van het amateurvoetbal. De meeste inhaalwedstrijden vinden plaats tussen 4 april en met 5 mei. Er wordt dus ook op Bevrijdingsdag gespeeld. 

Sommige clubs krijgen in april een ongelofelijk druk programma. SDO’39 uit Lage Mierde moet in 30 dagen 9 keer aan de bak. Gemiddeld bijna om de drie dagen is er een wedstrijd ingepland voor de vierdeklasser. Hetzelfde geldt in deze periode alleen voor Ajax (mocht het de halve finale bereiken van de Champions League) en Estria. De rest van alle Nederlandse ploegen speelt in deze periode minder wedstrijden. 

Tijdens Pasen speelt SDO bijvoorbeeld zowel op zaterdag 20 april als op maandag 22 april een wedstrijd. Ook zal de ploeg van Niels Gevers op drie donderdagen in actie moeten komen, terwijl er dan ook op zondag een wedstrijd wordt gespeeld. 

Dat is ook het geval op donderdag 2 en zondag 5 mei. De KNVB wilde vooraf niet dat er op Bevrijdingsdag werd gevoetbald, maar heeft door de vele afgelastingen simpelweg geen keuze. Dit is alles moet er voor zorgen dat alle competities met een gelijk aantal wedstrijden de laatste twee speelronde ingaan. Die speelrondes zijn in het weekend van 18-19 en 25-26 mei ingepland, zodat de weken erna alleen om de nacompetitie zal worden gespeeld.