Joey Hellstern (links) namens Blauw-Geel'38 in duel met Jay van Boxtel van JVC Cuijk.
Volledig scherm
Joey Hellstern (links) namens Blauw-Geel'38 in duel met Jay van Boxtel van JVC Cuijk. © BD / Peter van Huijkelom

Eindhovenaar Joey Hellstern verlaat Blauw-Geel'38 en gaat geluk bij OJC Rosmalen beproeven

AMATEURVOETBALAanvaller Joey Hellstern (24) uit Eindhoven neemt komende zomer na vier seizoenen afscheid van Blauw-Geel’38. Hij ruilt de Veghelse club uit de derde divisie in voor hoofdklasser OJC Rosmalen. 

,,Bij Blauw-Geel'38 draai ik een minder seizoen, waarin ik veel blessureleed heb gekend en niet echt meer perspectief zag op speelminuten volgend seizoen”, vertelt Hellstern. ,,Daarom heb ik besloten om na vier jaar een nieuwe uitdaging aan te gaan en het gesprek met OJC beviel goed. Vandaar dat mijn keuze op die club is gevallen.”

Voordat zijn transfer in 2016 naar Blauw-Geel'38 maakte Hellstern twee seizoenen furore bij Rood-Wit Veldhoven. Daar was hij in zijn eerste jaar topschutter met 31 doelpunten. Rood-Wit V werd destijds kampioen in de derde klasse en Hellstern werd op het ED-amateurvoetbalgala uitgeroepen tot beste speler van het jaar in de regio Eindhoven. In zijn tweede seizoen bij Rood-Wit V kwam Hellstern tot 15 treffers.

In het seizoen 2013-2014 debuteerde Hellstern in het eerste van Gestel. Hij verkaste daarna naar Rood-Wit V om meer aan spelen toe te komen.   

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.