Volledig scherm
Ruud hanenberg (Erp) in duel met Heeswijk aanvoerder Sten van den Berg © Ron van Dijk Fotografie

Erp pakt in kampioensduel met SSS'18 de titel en promoveert naar eerste klasse

Zondag 2hIn de tweede klasse H is de titelstrijd zondagmiddag beslist in het voordeel van Erp. De kampioen pakte de titel in een rechtstreeks duel met achtervolger SSS’18: 2-0. 

Erp is pas sinds speelronde 23 de koploper in de tweede klasse H. De ploeg van Jurgen van Wanrooij moest een flink gat dichten op SSS'18 uit Overloon, maar wist dat voor elkaar te krijgen in de cruciale fase van het seizoen. Een speelronde voor het einde bleek de wedstrijd tussen de nummer een en twee beslissend voor Erp. 

Door doelpunten van Joost van Dijk en Emiel van der Sanden promoveert Erp voor de tweede keer in de clubhistorie naar de eerste klasse. In het eerste, en tot zondag enige avontuur op dat niveau, eindigde Erp op een elfde plaats en degradeerde het na een seizoen meteen weer naar de tweede klasse. dat was in het seizoen 2014-2015. Volgend seizoen kan Erp dus een nieuwe poging wagen in de eerste klasse.  

Erp – SSS’18 2-0 (1-0). 42. Joost van Dijk 1-0, 59. Emiel van der Sanden 2-0

Moment van de wedstrijd volgens Erp-trainer Jurgen van Wanrooij: de openingstreffer van Joost van Dijk. ,,Elke keer als we op voorsprong komen, dan halen we op die dag een resultaat.” Dat doet Erp ook zondagmiddag: winst en daardoor de titel.

Bijzonderheid van de wedstrijd volgens Van Wanrooij: het laatste fluitsignaal. ,,Dan bekruipt mij een enorm gevoel van trots. We hebben het kunstje toch mooi samen geflikt.”

Overige wedstrijden: 

Emplina – Heeswijk 4-0 (1-0) 40. Bas Mol 1-0, 47. Michiel Buijs 2-0, 53. Thomas van der Horst 3-0, 58. Bas de Boer 4-0

Moment van wedstrijd: Bas Mol zorgde voor de openingstreffer. Die kwam Heeswijk niet meer te boven. Het werd na rust weggespeeld door Emplina.

Bijzonderheid wedstrijd: William van Overbeek vond zijn Emplina in de eerste helft niet beter dan Heeswijk. ,,We stonden verdedigend niet goed. Daar ging Heeswijk goed mee om. Het is dus bijzonder dat we toch met een voorsprong gingen rusten.”

De strategie van Heeswijk. ,,We speelden nergens meer voor dus was er ruimte om eens van opstelling te wisselen”, stelde Heeswijk-trainer Stef Sijbers. ,,Maar zo van de een op andere week veranderen heeft niet echt positief uitgepakt.”

Sparta’18 – Berghem Sport 0-4 (0-2) 20. Donny van Herpen 0-1 (P), 38. Jacky van Deutekom 0-2, 73. Valentijn Smits 0-3, 88. Valentijn Smits 0-4

Moment van de wedstrijd: De penalty van Donny van Herpen. ,,We startten niet bijster goed, maar gelukkig opende Donny de score”, aldus Berghem Sport-trainer Willem van der Burgt.

Venhorst – DAW 2-0 (2-0) 11. Rob van Dooren 1-0, 30. Rob van Dooren 2-0.

Moment van de wedstrijd: Het fluitsignaal op het einde. ,,Er valt echt een last van mijn schouders”, stelde Venhorst-trainer Joost Janssen. ,,We hebben ons nu veilig gespeeld, een betere beloning kan ik me niet indenken.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Venhorst-rechtsbuiten Rob van Dooren had het hele seizoen nog niet gescoord, maar tegen DAW prikte hij - nota bene op de 10 - tweemaal raak. 

Real Lunet – Volharding 3-2 (1-1) 20. 0-1, 28. 1-1 Gino Dix, 53. Gino Dix 2-1, 73. Jaouad Chraou 3-1, 80. 3-2

Moment van de wedstrijd: Door de overwinning pakt Real Lunet de laatste periode

Bijzonderheid wedstrijd: Daarnaast eindigt het als tweede. Met een fitte selectie werd Lunet toe naar de nacompetitie. ,,We gaan vol voor de eerste klasse”, aldus trainer Glenn Simon.

EVVC – Helvoirt 0-1 (gestaakt) 7. Rico de Laat 0-1

Moment van de wedstrijd: Al vanaf de eerste minuut hingen er donkere wolken boven Vinkel. Die werden steeds zwaarder. Doordat er naast regen onweer en bliksem te bewonderen viel, werd de wedstrijd gestaakt.

Bijzonderheid wedstrijd: Opvallend was de afwezigheid van Helvoirt-trainer Henk van Hattum. De ervaren trainer koos ervoor om de aanstaande tegenstander in de play-offs te gaan bekijken.