Volledig scherm
Essche Boys promotie © Kees van der Zandt

Essche Boys promoveert in finalewedstrijd tegen OSC'45, dat onzekere tijd tegemoet gaat

Nacompetitie vierde klasseEssche Boys verrichtte op Tweede Pinksterdag een kunststukje, want één jaar na de degradatie naar de vijfde klasse keerde de club meteen weer terug naar de vierde klasse. De wedstrijd tussen OSC'45 en Essche Boys eindigde in 1-3. 

Het was Lars van Wanrooij die Essche Boys in de 63ste minuut in extase bracht. De jeugdige speler bracht de blauw-witten op voorsprong met een fraaie kopbal. Toch kwam OSC twee minuten later al op gelijke hoogte via Wesley Hamminga. De Bosschenaren wilde koste wat het kost niet degraderen en lieten dat op het veld van Avanti'31 uit Schijndel dan ook zien. 

Twee minuten voor tijd kwam de ploeg uit Esch alsnog op voorsprong en daarmee was promotie binnen handbereik. Robin van Beek zorgde voor de 1-2, waarna Luuk Wolfs het karwei afmaakte: 1-3.

Voor OSC'45 zou normaal gesproken degradatie op het menu staan, maar dat is nog niet zeker. De best verliezende finalisten van de nacompetitie om een plek in de vierde klasse spelen volgend seizoen namelijk ook op de niveau. De KNVB maakt later bekend wie die finalisten zijn en hoeveel plekken er vrijkomen.

Essche Boys eindigde in de vijfde klasse C als vierde. OSC'45 werd in de vierde klasse E dertiende. 

OSC’45 - Essche Boys 1-3 (0-0). 63. Lars van Wanrooij 0-1, 66. Wesley Hamminga 1-1, 88. Robin van Beek 1-2, 90. Luuk Wolfs 1-3. Rode kaart : 85. Leon van Gulij (OSC”45)Essche Boys keert na jaar terug in de vierde klasse. OSC’45 zou normaal gesproken degraderen naar vijfde klasse, maar kan als mogelijk best verliezende nacompetitie-finalist nog lijfsbehoud afdwingen in de vierde klasse.

Moment van de wedstrijd : De derde goal van Essche Boys in de slotminuut. ,,Nadat ik die goal had gemaakt voelde ik pas dat de wedstrijd definitief was beslist. Een heerlijk moment ”, liet de 18-jarige doelpuntenmaker Luuk Wolfs na afloop weten.

Bijzonderheid van de wedstrijd : Essche Boys keert door de promotie na afwezigheid van slechts een jaar terug in de vierde klasse. ,,Ik ben ontzettend trots op deze jonge ploeg, die dit seizoen ontzettend grote stappen heeft gemaakt”, verklaarde trainer Leon van Wanrooij in het feestgedruis. Met de woorden ,,Verdiend verloren, jullie waren de betere ploeg ”, feliciteerde OSC- trainer Jeroen Beekwilder na afloop zijn collega van Essche Boys.