Volledig scherm
Spelers van EVVC vieren het lijfsbehoud. © BD / Peter van Huijkelom

EVVC blijft tweedeklasser, Volkel krijgt nog een kans tegen SVN

Nacompetitie tweede klasseHet had hét hoogtepunt moeten worden voor Volkel-trainer Tom van Dalen. Zijn tijd bij Volkel afsluiten met promotie naar de tweede klasse. Op het neutrale terrein in Heeswijk mocht het echter niet zo zijn. Het EVVC van de tevens vertrekkende trainer Stephan Hesemans trok in 90 minuten de overwinning naar zich toe: 2-0. 

EVVC - Volkel 2-0 (1-0) 8. Sven de Kinderen 1-0, 66. Rob van Dijk 2-0.

Al na acht minuten kon Sven de Kinderen het eerste doelpunt binnenwerken. Daarna kreeg Volkel de overhand. Toch was het EVVC dat in de 44ste minuut de 2-0 scoorde, althans zo leek het. Na een bespreking met zijn assistent keurde scheidsrechter Sander Huijs het doelpunt af. 

De vergroting van de Vinkelse voorsprong kwam werd in de 66ste minuut wél goedgekeurd, toen Rob van Dijk de vierde (!) rebound binnen wist te werken na een flinke flipperkastsituatie. Genoeg om de Vinkelse ploeg in de tweede klasse te houden. Volkel daarentegen maakt - dankzij het wegvallen van JVC Cuijk - nog altijd kans op de tweede klasse. Waarschijnlijk wordt de verliezersfinale woensdag gespeeld tegen SVN uit Landgraaf. De winnaar van dat duel promoveert.