Volledig scherm
Archiefbeeld Avanti-aanvaller Geert van Heeswijk (midden). © copyright Peter van Gogh

Exotische namen maken overstap naar Avanti

AmateurvoetbalDerdeklasser Avanti heeft zich voor komend seizoen met een aantal exotische namen versterkt. De meest opvallende daarvan is de Braziliaanse linksbuiten Lucas Borato.

Borato (24) voetbalde afgelopen seizoen nog bij derdedivisionist Blauw Geel, maar kwam daar nauwelijks aan spelen toe. De twee seizoenen daarvoor speelde de Braziliaan bij Lucenec en FTC Filakovo uit Slowakije. In zijn vaderland kwam Borato in lagere divisies achtereenvolgens uit voor Cascavel Clube Recreativo, Pato Branco en Bandeirante. De aanvaller traint momenteel ook mee met de zaalvoetballers van eredivisionist FC Eindhoven.

Verder sluit de Argentijnse doelman Nestor Facundo Coppa komend seizoen aan bij het eerste elftal de derdeklasser. ,,Nestor werkt samen met een aantal andere spelers van Avanti bij hetzelfde bedrijf en is zodoende bij ons komen voetballen", vertelt Avanti-coach Henry van Wanrooy, die in zijn nopjes is met de nieuwe aanwinsten. ,,Ook komt Alejandro Navarro Keeris over van buurman Schijndel. De verwachting is dat hij pas rond november weer helemaal hersteld is van een kruisbandblessure, maar als die jongen straks weer helemaal fit is dan is hij een absolute meerwaarde voor Avanti", verzekert Van Wanrooij. Navarro Keeris is een linksback met Spaanse roots, die eerder in de jeugd van FC Den Bosch speelde.

Het groepje van exotische spelers die komend seizoen bij Avanti spelen wordt gecompleteerd door Thiago Pina Magalhaes uit Portugal, die al langer bij de club speelt en de overstap maakt vanuit de a-junioren. Van Wanrooy is verder blij dat er geen mutaties bij zijn selectie zijn op wat talentvolle jeugdspelers die naar de selectie verkassen.