Volledig scherm
PREMIUM
Raúl, Berry, Han en Bas Bruurmijn (v.l.n.r) zijn het DNA van RWB. De 17-jarige Raúl is sinds lange tijd de eerste van de familie die weer in het eerste elftal uitkomt. © foto ricardo smit

Familie Bruurmijn heel nauw verweven met RWB

AMATEURVOETBALRWB heeft veel te danken aan de familie Bruurmijn. Zowel op sportief als bestuurlijk vlak is de familie aanwezig bij de club uit Waalwijk.

Han, Huub, Albert, Bas, Hans, Carola, Berry, Raúl, Anthony. Laat die namen vallen bij de wat oudere supporters van voetbalvereniging RWB, dan zullen ze spontaan één woord eraan toevoegen: Bruurmijn. De familie is heel nauw verweven met de Tricolores. Neem Han Bruurmijn (76). Op zijn vijftiende zijn debuut gemaakt, pas na dik zeshonderd wedstrijden zwaaide de Waalwijker af. Honderden doelpunten maakte hij, de beste spits die de club ooit had. Hij had ook andere kwaliteiten. ,,Zo ben ik Zwarte Piet geweest", vertelt Han geestdriftig. ,,Op een gegeven moment zaten mijn zoons in de zaal. Mocht ik alleen het boek en de staf van Sinterklaas vasthouden, moest ik mijn mond niet opentrekken om de boel te verraden."