FC de Rakt op archiefbeeld
Volledig scherm
FC de Rakt op archiefbeeld © BD / Peter van Huijkelom

FC De Rakt heeft geen kind aan Nieuw Woensel en doet belangrijke zaken in titelstrijd

Zondag 5EFC De Rakt had zondag geen kind aan Nieuw Woensel. De Eindhovense ploeg liet in niks zien mee te doen om de titel. 

FC De Rakt – Nieuw Woensel 5-0 (2-0).22. Niall McColm 1-0, 35. Jacky van Boxtel 2-0, 52. Rens van de Rakt 3-0, 63. Jeroen Smulders 4-0, 83. Niall McColm 5-0.

,,Een duidelijke overwinning waarin de tegenstander is overklast. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen”, omschreef Eus Marijnissen, trainer van FC De Rakt, het gewonnen duel.

FC De Rakt won met ruime cijfers van een concurrent om de titel en staat nu bovenaan op de ranglijst.

Nederwetten – Ollandia 1-6 (1-2) 20. Robert Erven, 35. Harm van Oirschot, 49. Steven van Dijke 60. Robert Erven, 70. Robert Erven, 85. Steven van Dijke.

,,Het was geen kermis in het dorp maar wel een schiettent op het veld’’, sprak Ollandia-speler Rob van der Heijden. ,,Het leek wel een beetje op cafévoetbal, met het veld en de keeper van de tegenstander.’’

Robert Erven was in de wedstrijd tegen Nederwetten niet alleen verantwoordelijk voor een hattrick. ,,Ook scoorde hij een mooi lobje over de keeper. Niet alle doelpunten waren even mooi, maar deze wel.’’

WHV – Boerdonk 0-4 (0-0). 47. 0-1, 48. 0-2, 57. 0-3, 83. 0-4

,,We hebben terecht verloren; Boerdonk was feller en wij hadden een totale off day”, aldus de trainer van WHV Martin Kaus.

Boerdonk is bezig aan een mooie reeks en won voor de vierde keer op rij, WHV laat dure punten liggen in de race om het kampioenschap.

FC Uden – VCO 2-0 (0-0). 55. Halid Polat 1-0, 81. Halid Polat 2-0.

,,Een verdiende overwinning voor ons. We waren de hele wedstrijd dominant en zijn geen moment in de problemen geweest”, volgens speler Wesley Vogels van FC Uden.

,,FC Uden had een veldoverwicht maar creëerde weinig uitgespeelde kansen. De doelpunten vielen na persoonlijke fouten en dat is jammer want verder speelden we een degelijke wedstrijd tegen een ploeg die veel meer balbezit had”, aldus trainer Mario van Berkom van VCO.

Het tweede doelpunt van Halid Polat werd voorbereid door B-junior Marco van de Pol.

Odiliapeel – Elsendorp 0-2 (0-1). 30. 0-1, 51. 0-2.

,,Door het gemis van enkele spelers en een beperkt aantal trainingen vanwege de overvloedige regenval de laatste tijd, kwamen we op alle fronten simpelweg te kort”, vatte trainer Maarten van Stiphout van Odiliapeel de nederlaag samen.

Voor Odiliapeel was dit, door de vele afgelastingen in de afgelopen weken, de eerste competitiewedstrijd sinds eind januari.