Volledig scherm
PVH Uden voetbal FC Uden - FC de Rakt 2de helft ; FC de Rakt aanvoerder Bart van Geelkerken (rechts/was eerder hard onderuit gehaald vandaar die proppen in z'n neus) klaar om Rens van de Rakt (L) te bespringen na diens 0-2 BD SPORT foto: Peter van Huijkelom © BD / Peter van Huijkelom

FC De Rakt ziet aanvraag bij KNVB voor zaterdagduel beloond met een 4-3 winst

Vijfde klasse EFC De Rakt heeft momenteel de minste verliespunten in de vijfde klasse E. De Udense ploeg kwam zaterdagavond al in actie en werd beloond met drie punten. De Udenaren waande zich in geluk, omdat de KNVB eerder een aanvraag goedkeurde.

FC De Rakt – VCO 4-3 (3-3). 2. Bart Langenhuijzen 1-0, 12. Sep Schraven 1-1, 21. Rens van de Rakt 2-1, 27. Bas Raaijmakers 2-2, 34. Bart Geelkerken 3-2, 45. Sep Schraven 3-3, 68. Jaap van de Rakt 4-3Rood: 7. Nick van Leeuwen (FC de Rakt).

,,We speelden bijna de hele wedstrijd met een man minder, omdat onze keeper al snel het veld werd uitgestuurd. Dat maakte de wedstrijd erg zwaar en moeilijk. Mijn spelers hebben erg hard gewerkt en dit is beloond. We wonnen dit duel uiteindelijk verdiend. In de poule hebben we momenteel de minste verliespunten, maar het seizoen is nog lang”, aldus trainer Eus Marijnissen van FC De Rakt.

Enige tijd geleden had FC De Rakt bij de KNVB aangevraagd om dit duel op zaterdagavond te spelen. Een gunstige zet want FC De Rakt heeft al aardig wat duels in te halen en loopt zo weer een duel in op de andere ploegen. ,,Je hoopt op meer als zij al naar een klein kwartier een man minder hebben. Helaas mocht het niet zo zijn, maar we hebben laten zien dat we stappen maken", aldus VCO-trainer Mario van Belkom.