Volledig scherm
FC Schadewijk op archiefbeeld © BD / Peter van Huijkelom

FC Schadewijk in rep en roer door onverwachtse gasten: vier ooievaars nemen plaats op lichtmasten

Zondag 3dDe hattrick van Dani van der Weg zou normaal gesproken het gesprek van de dag zijn in Oss. Maar wonder boven wonder was er iets belangrijkers bij FC Schadewijk. 

FC Schadewijk - Avanti’31 3-0 (2-0). 15. Dani van der Weg 1-0, 30. Dani van der Weg 2-0, 70. Dani van der Weg 3-0.

,,Een geheel terechte overwinning”, stelde FC Schadewijk-assistent Dicky van den Akker. ,,Drie spelers hebben het voor ons bepaald vandaag. Matthijs Quekel, Dani Eveleens en Dani van der Weg speelden een wereldwedstrijd. We hadden het na rust even lastig met de omzettingen van Avanti, maar na de 3-0 was de wedstrijd gelopen.”

Bijzonder was dat er in de slotfase vier ooievaars op de lichtmasten gingen zitten. ,,Danny Laukes staat op het punt om vader te worden”, zei Van den Akker lachend. ,,Misschien was het wel een teken.”

Avanti’31-trainer Henry van Wanrooy: ,,Na de 1-0 zag ik de kopjes weer omlaag gaan. Na rust speelden we met meer druk naar voren en dat leverde kansen op, omdat we vaker de tweede bal hadden.”

Margriet - Helmondia 2-3 (2-0). 17. Bilal el Ghezaoui 1-0 (P), 29. Rob van der Ven 2-0, 60. 2-1, 86. 2-2, 90. 3-2.

,,Het ging voor zestig minuten goed, maar na de eerste tegentreffer vergeten we volledig om te voetballen”, aldus Margriet-coach Maarten van Vugt. ,,We waren gewoon te onrustig en gingen mee in het spel van een ervaren ploeg, en daar waren zij gewoon beter in.”

Nooit Gedacht - SCG’18 4-2 (2-1). 3. Michael van den Heuvel 1-0, 33. Tijn Vos 2-0, 35.  Luuk van Loon 2-1, 63. Lars Hendriks 3-1, 67. Lars Hendriks 4-1, 87. Mike van Lijssel 4-2.

,,We hebben doorgezet wat we de laatste paar weken hebben laten zien”, aldus Nooit Gedacht-coach Arno Methorst. ,,We hadden goede controle en zaten op elke bal. We hebben de kwaliteiten en het geloof in het spel, dus nu is het tijd om de nonchalance eruit te halen. Net als vorige week kreeg de tegenstander in de 90ste minuut weer dotten van kansen, en als die erin waren gegaan was het ons te spannend geworden.”

SCG’18-trainer Koen Wissing: ,,We speelden vandaag niet best. We kwamen niet aan het voetballen toe, omdat we te slordig passten.”

Gezien het lage aantal punten van SCG’18 wil Wissing de komende periode meer aandacht voor vastigheid. ,,Bijna iedereen is fit, nu moeten we zorgen voor meer grip op de wedstrijden.”

Boekel Sport – Schijndel/De Wit 2-3 (1-2). 5. Berend Blummel 1-0, 19. Tim Schuijers 1-1, 27. Martijn van Grinsven 1-2, 54. Tijn Niemeyer 1-3 (pen.), 80. Juul Hurkmans 2-3

,,We hebben alles gegeven in deze wedstrijd vind ik. Opnieuw kwamen we snel op achterstand waardoor Schijndel ging inzakken. De ruimtes om eruit te komen worden dan beperkt. Dan maken we de 1-1 die in mijn ogen terecht was. Toch scoorden zij niet veel later de 1-2 en na de rust valt dan de 1-3 door die penalty. Daarna kwam die aansluitingstreffer nog en speelden wij alle ballen naar voren, maar het mocht helaas niet baten. Wij hadden veel de bal maar zij waren iets dreigender”, luidt de analyse van Boekel Sport-speler Guus Goossens.

Het opvallendste moment was de 3-1 waar veel tumult ontstond. De scheidsrechter floot voor een overtreding in de zestienmeter van Boekel. De geelzwarten waren furieus. Volgens hen zette een Schijndelse speler zijn been net ervoor op het moment dat Boekel aan het uitverdedigen was. De club uit Schijndel zag het anders. Het verhaal van hun kant luidde dat de Boekelse verdediger het been van de Schijndelse speler meenam bij het wegschoppen van de bal. Na uitvoerig overleg met de assistent besloot scheidsrechter Danny van Veenendaal de bal op de stip te leggen waarna Tim Niemeyer de bal tegen de touwen schoot.

Handel – Nijnsel 4-1 (2-0), 20. 1-0, 30. 2-0, 50. Rick van der Vleuten 2-1, 60. 3-1, 80. 4-1.

Nijnsel-secretaris Lambert Verhoeven: ,,Handel was een stuk sterker en Nijnsel leverde de bal te snel in.” In de vier uitwedstrijden die Nijnsel dit seizoen speelde, scoorde het pas twee keer en haalde het één punt.

BMC – Excellent 0-3 (0-2). 18. 0-1, 32. 0-2, 65. 0-3.

BMC-trainer Manfred van Erp: ,,We zijn vandaag te slecht omgegaan met de counters van Excellent, we hebben te laks verdedigd.”

Van Erp wil volgende week met een ander systeem gaan spelen. ,,We geven te veel doelpunten weg, al ging het wel beter toen we na rust de buitenkanten openlieten.”

Den Dungen – RKPVV 0-1 (0-0). 68. 0-1.

Den Dungen-trainer Kevin van Emmerik: ,,We waren aan elkaar gewaagd en creëerden allebei niet veel kansen.”

In de extra tijd leek Den Dungen-keeper Friso de Kroon met een omhaal de gelijkmaker te scoren. De scheidsrechter floot echter net te vroeg af. ,,Hij floot toen Friso de bal raakte en het fluitje eindigde toen de bal de touwen van het doel raakte”, aldus Van Emmerik.