Volledig scherm
FC Schadewijk op archiefbeeld (niet Gerard Quekel) © BD

FC Schadewijk-routinier Quekel (37) maakt doelpunt bij overwinning op Constantia

Zondag 3D (z2)Met zijn 37 jaar is Gerard Quekel een oude rot bij FC Schadewijk. De voetballer speelt normaal gesproken zijn wedstrijden in het derde van van de Osse club. Zondagmiddag deed hij door personele problemen mee bij het eerste. 

FC Schadewijk - Constantia 3-0 (0-0). 61. Benjamin Dua 1-0, 70. Gerard Quekel 2-0, 81. Farouk Alpay 3-0.

Moment van de wedstrijd: 37 jaar is Gerard Quekel inmiddels en doorgaans speelt hij in het derde team van FC Schadewijk. ,,Maar als de nood aan de man is dan trommelen wij Gerard weleens op. Geweldig dat uitgerekend hij de 2-0 maakte”,vertelde FC Schadewijk-coach Dick van den Akker.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Naast Quekel werd ook Farouk Alpay benaderd om mee te doen. De speler uit het vijfde elftal schoot de 3-0 eindstand op het bord.

Olympia’18 - Schijndel 1-0 (1-0). 9. Douwe Zwaan 1-0.

Moment van de wedstrijd: Dat werd de uiteindelijk enige treffer van Olympia’18-spits Douwe Zwaan, die een foutje in de Schijndelse defensie genadeloos afstrafte.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Schijndel-doelman Timo de Louwere moest zich vanwege een blessure al snel laten vervangen. Invaller Roy Schouten stond vervolgens zijn mannetje tussen de palen.

Avanti’31 SV - MULO 6-2 (3-0). 4. Geert van Heeswijk 1-0 (pen.), 26. Koen van Engeland 2-0, 28. Geert van Heeswijk 3-0, 51. Jeremy Lammers 3-1, 59. Geert van Heeswijk 4-1, 66. Jhorel Tunjanan 4-2, 74. Jody van der Burgt 5-2, 81. Luc van de Hurk 6-2.

Moment van de wedstrijd: Bij een stand van 4-2 kregen de bezoekers een enorme kans op de aansluitingstreffer. Die werd wonderwel gemist, waarna Avanti de wedstrijd definitief besliste.

Bijzonderheid van de wedstrijd: De aanwezigheid van Alejandro Navarro Keeris is voor Avanti een opsteker. De linksback voetbalt nog niet op honderd procent, maar is met zijn afmeten voorzetten en slimme positiespel erg belangrijk voor de goed presterende Schijdelaren.

Volkel - Vitesse’08 6-1 (2-0). 11. Bob Linders 1-0, 23. Jan van der Rijt 2-0, 46. Tijn Cuppen 2-1, 47. Ruud Verstegen 3-1, 57. Bram van der Locht 4-1, 68. Justin Damen 5-1, 81. Luuk van den Elzen 6-1.

Moment van de wedstrijd: Dat waren volgens Volkel-coach Tom van Dalen de invalbeurten van a-junioren Rik Hermkes en Teun Verhoeven. Beiden maakten hun debuut.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Bij deze ruime zege van Volkel stonden er zes verschillende doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier. ,,Dat zegt genoeg over deze teamprestatie”, vond Van Dalen.

Margriet - Handel 0-1 (0-0). 76. Gijs Bexkens 0-1.

Moment van de wedstrijd: Dat werd uiteindelijk de enige treffer van het duel, waardoor Margriet met lege handen achter bleef. ,,We hebben kansen genoeg gehad. Maar dan moet je ze er wel in schieten natuurlijk”, aldus Margriet-coach Mark Strik.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Strik had zijn elftal van tevoren nog gewaarschuwd voor de fysieke kracht van Handel. ,,En voor hun gevaarlijke standaardsituaties. Helaas kregen we uit zo’n moment ook een goal tegen.”

Ulysses - Boekel Sport 2-4 (1-0). 7. Juul Megens 1-0, 51. Edward Schouten 1-1, 70. Willem Brouwer 2-1, 73. Merijn van Haandel 2-2, 90+1. Edward Schouten 2-3, 90+4. Tim Schuijers 2-4.

Moment van de wedstrijd: Het weekend van Edward Schouten kan niet meer stuk. Zaterdagmiddag maakte hij met de a-junioren al de winnende treffer in de extra tijd en vandaag deed hij dat namens het eerste elftal dus opnieuw.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ulysses was zeer dicht bij een belangrijk punt. Toch ging het in de extra tijd dus nog mis. ,,Uiteindelijk heeft Boekel Sport wel verdiend gewonnen”, gaf Ulysses-coach Sander Janssen eerlijk toe.

Excellent - Nooit Gedacht 2-2 (0-1). 23. Perry van Herpen 0-1 (pen.), 70. Bob van Iersel 0-2, 78. Mark Broeks 1-2, 85. Chris van Duijnhoven 2-2.

Moment van de wedstrijd: Dat was de gelijkmaker van Excellent. ,,Onze keeper kreeg een duw binnen het vijfmeter-gebied, maar de scheidsrechter keurde die goal goed”, zag Nooit Gedacht-coach Arno Methorst.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Nooit Gedacht stond een kwartier voor tijd nog op een comfortabele 0-2 voorsprong. Methorst: ,,Dan mag je het eigenlijk niet meer uit handen geven.”