Volledig scherm
FC Tilburg op archiefbeeld © Orange Pictures

FC Tilburg in verlenging verslagen door Wilhelmina’08: volgend jaar tweede klasse

nacompetitieFC Tilburg is maandag gedegradeerd naar de tweede klasse. De ploeg van Sofus de Rooij moest het in de verlenging afleggen tegen Wilhelmina’08. 

Wilhelmina’08-FC Tilburg 0-0 (Wilhelmina’08 wint na verlenging met 2-0). 110. 1-0, 120. 2-0.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We hebben alles gegeven, maar helaas was Wilhelmina beter. Helaas spelen we volgend jaar tweede klasse”, baalde FC Tilburg-trainer Sofus de Rooij

Oirschot Vooruit-RKVVO 2-3 (1-1). 27. Alex van Overdijk 1-0, 39. Loek Soetens 1-1, 56. Loek Soetens 1-2, 65. Dorus van de Wal 2-2, 80. Thijs Offermeier 2-3.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Oirschot Vooruit degradeert na twee seizoenen uit de eerste klasse.

Liessel – EVVC 0-1 (0-1) 32. Edgar Glaudemans 0-1

Moment van de wedstrijd: ,,Een verdediger van Liessel nam wat te veel tijd voor een lange bal. Glaudemans kon de bal blokkeren. Doordat de keeper niet goed stond opgesteld kwamen we wat gelukkig op 0-1”, zag EVVC-trainer Stephan Hesemans.

Bijzonderheid wedstrijd: Zijn ploeg speelt volgende week de finale om een plek in de tweede klasse. Tegenstander is Volkel.

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.