Volledig scherm
Nulandia op archiefbeeld © Peter van Gogh

Feest bij Nulandia: eerste periodetitel is binnen

Zondag 4FNulandia heeft zondag de eerste periodetitel van de vierde klasse F binnen gesleept. Een 3-1 overwinning was genoeg om het feest los te laten barsten.

Nulandia-WEC 3-1(3-0). 21. Coen van Schijndel 1-0, 34. Geert Korsten 2-0, 39. Juul Ruijs 3-0, 63. Kaunda Leermakers 3-1.

Marc van Delft, trainer Nulandia: ,,Het is fijn dat we deze miniprijs hebben gewonnen. Vorig jaar begonnen we erg slecht aan het seizoen en dan is het natuurlijk heerlijk dat we nu bovenaan staan én de eerste periode hebben gewonnen. We scoren veel en krijgen amper tegengoals. We spelen sowieso mee om promotie via de nacompetitie, dat is zeker na vandaag. Maar stiekem hopen we al dat dit niet nodig is. We gaan voor het kampioenschap.”

In de eerste helft maakte Nulandia het verschil in dit belangrijke duel. Nadat Coen van Schijndel met een geweldige uithaal de score had geopend, beslisten doelpuntenmakers Geert Korsten (met een intikker) en Juul Ruijs (met een rake kopbal) al voor rust de wedstrijd. Kaunda Leermakers, die namens de gasten als enige uitblonk, scoorde na rust. Maar meer zat er niet in voor het matig spelende WEC. 

HHC’09 – RKKSV 0-3 (0-1) 15. Tom Hendriks 0-1, 68. Tom Hendriks 0-2, 72. Cas van Hemmen 0-3

HHC’09 is een droevig verhaal. De club uit Oudheusden staat stijf onderaan, wacht nog altijd op zijn eerste puntje. Maar bij trainer Ger Henskens is het glas nog altijd halfvol. ,,We trainen twee keer per week keihard. De sfeer is goed. En voetballend zitten we toch in een stijgende lijn. Vandaag leverde ons dat drie grote kansen op. Maar afmaken, dat hoort er ook bij.”

Ramon van Rixtel vond dat zijn team de thuisploeg te lang in de wedstrijd hield. ,,We hadden het duel veel eerder moeten beslissen. In de eerste helft hadden we vier á vijf opgelegde kansen alleen het lukte aldoor net niet. Na de thee werd het rommelig, maar gelukkig kwamen we halverwege de tweede helft op een 0-2 voorsprong en toen was de hoop weg bij HHC’09.”

Voor Cas van Hemmen was het een mooie middag. Van Hemmen lag er ongeveer een jaar uit met een kruisbandblessure en Van Rixtel was blij voor zijn speler. ,, Cas maakt langzaam aan zijn minuten weer. Hij viel in en na vijf minuten spelen kopte hij een bal binnen. Hij werkt ontzettend hard en dan is het leuk om te zien dat hij ook zijn doelpunt maakt.”

Boskant – SC Elshout 1-1 (1-0) 43.  Frank van der Heijden 1-0, 78. Thom van Delft 1-1.

SC Elshout baalde als een stekker van het puntverlies. “Zelf konden we er niks aan doen”, zegt leider Ronald van Noije. ,,De scheidsrechter wel. Bij het eerste doelpunt wees de scheidsrechter de andere kant op bij een ingooi, dus een bal voor ons. Boskant had er geen boodschap aan, hij liet doorgaan. De rust duurde erg lang, volgens mij had de rapporteur het een en ander met hem te bespreken. Ook werden er twee doelpunten van ons afgekeurd.”

,,Ik heb er weinig over te zeggen. Het was slecht vandaag. Het liep voor geen meter, het enige waar ik nog blij mee ben is dat we niet verloren hebben, want dat had ook nog gekund. De afgelopen weken speelden we heel goed, alleen toen hadden we sterke tegenstanders. Tegen SC Elshout moesten we het laten zien alleen dat hebben we nagelaten”, baalde Boskant-coach Sander Janssen

Janssen was alles behalve tevreden over het spel van zijn team. ,,Ik denk dat we er te makkelijk over hebben gedacht. We kunnen veel beter dan dat we hebben laten zien. Normaal kan ik mijn spelers niks verwijten alleen vandaag wel. Het moet volgende week beter, want dit gelijkspel is doodzonde.”

Wilhelmina - VCB 3-1 (2-1). 13. Thomas Netten 1-0, 25. Joep van Riel 1-1, 31 Djordi Meerveld 2-0, 83. Thomas Netten 3-1

De beste heeft gewonnen, vond VCB-trainer Mathieu van de Steen. ,,Ik kan mijn gehavende ploeg niets verwijten. Soms zouden we iets volwassener mogen spelen omdat jeugdige acties ons nekken, maar ik ben niet bang dat onze punten niet zullen komen.”

Het meest bijzondere aan het duel was het meespelen van VCB-legende en assistent-trainer Paul Bertens (38). ,,Wij hebben veel geblesseerden en als kleine club blijft dat altijd lastig om op te vangen. Paul speelde goed en wij kregen genoeg kansen op 2-2, maar onze tweede treffer viel niet”, aldus Van de Steen. 

Coen van Overbeek was blij met de overwinning van Wilhelmina, alleen had meer verwacht van zijn team. ,,Natuurlijk ben ik tevreden met de drie punten alleen ik had verwacht dat we net is beter voor de dag kwamen. We zijn op bepaalde momenten nog in de problemen gekomen en kwamen goed een paar keer goed weg. Uiteindelijk waren we wel beter alleen op bepaalde momenten moeten we veel alerter zijn.”

Thomas Netten schoot tegen VCB twee keer raak. Normaal staat Netten in de spits bij het tweede elftal van Wilhelmina maar door een aantal afwezigen mocht hij zich nu laten zien in de hoofdmacht en dat deed hij uitstekend. ,,Wij hebben een brede selectie en dan is het fijn dat je daar gebruik van kan maken. Er waren een aantal spelers niet bij waaronder mijn vaste voorhoede. Gelukkig deden de invallers het uitstekend.”

Avesteyn-Essche Boys 3-0 (1-0). 23. Dries Heerkens 1-0, 73. Dries Heerkens 2-0, 81. Joost Gooijaarts 3-0.

Avesteyn heeft vanmiddag zijn clubfeest ‘Avesteyn de gekste’ goed ingeluid met een 3-0 overwinning op Essche Boys. Maar volgens coach Hugo van der Sande had dat feestje nog uitbundiger gekund: ,,Het had met rust al 3-0 moeten staan, we kregen echt ontzettend veel grote kansen in de openingsfase.” Een treffer van Dries Heerkens betekende uiteindelijk ‘slechts’ een 1-0 ruststand voor Avesteyn.

Tot aan een dik kwartier voor tijd wordt die stand vastgehouden, waarna Heerkens zijn tweede van de middag maakt. In de slotfase bezorgde Joost Gooijaarts zijn ploeg een 3-0 voorsprong met een geweldig afstandsschot.

,,Ik ben tevreden met het resultaat. We hebben de 1-0 lang weten vast te houden en als je met 3-0 verliest is dat geen schande. Avesteyn is gewoon een maat te groot, dat weten we gewoon. Toch ben ik tevreden met ons spel. We hebben ons goed verweerd en ik heb veel lichtpuntjes gezien”, concludeerde Essche-Boys coach Leon van Wanrooij

Essche Boys gaat dit seizoen meedraaien in de onderste regionen. Leon van Wanrooij hoopt dat zijn team zich handhaaft in de competitie. ,, Bovenin wordt het spannend, maar onderin ook. Wij moeten hopen op af en toe een stunt en tegen onze concurrenten moeten we het laten zien. Volgende week spelen we tegen Wilhelmina. Ik hoop dan te kunnen stunten, maar de belangrijkste wedstrijden komen voor ons daarna. We spelen dan vier wedstrijden tegen relatief minder sterke tegenstanders en dan moeten we er staan.”

VOW-Vorstenbossche Boys 1-0 (1-0). 30. Stan van der Heijden 1-0.

In de eerste helft kreeg VOW de beste en de meeste kansen en had het ook het beste van het spel. Stan van der Heijden zorgt uiteindelijk dat er gejuicht kan worden, want hij zette zichzelf op het scorebord door na een half uur de 1-0 binnen te werken. VOW-trainer Jordy van Boxtel: ,,Die was erg bevrijdend. We waren heer en meester en hadden al vier kansen gemist. Gelukkig miste Van der Heijden deze kans niet.”

In de tweede helft kreeg Vorstenbossche Boys iets meer grip op de wedstrijd, maar was het niet echt gevaarlijk in de buurt van het Zijtaartse doel. Teun Rijkers, spelers van de Vorstenbosche A1, had eigenlijk de enige kans namens de Boys. Coach Dennis Meijer: ,,We waren echt niet goed genoeg. Ik snap niet hoe dit heeft kunnen gebeuren, want we leefden echt naar dit duel toe. Er was zelfs een bus met supporters mee naar Zijtaart.”

Boxtel – OSC’45 1-0 (0-0) 65. Raoul Gomes Sanchez 1-0

Boxtel-coach Frank van Oers zag zijn team alweer voor de zesde keer op rij winnen. ,,Eigenlijk was dit een 0-0 of een 1-1 wedstrijd alleen het geluk zat wel weer een beetje aan onze kant. We hebben het altijd lastig als we zelf het spel moeten maken en dat kon je zien. Gelukkig kwam de bal na een scrimmage voor de voeten van Raoul en schoot hij de bal keurig in de korte hoek.” OSC’45-coach Jeroen Beekwilder was het eens met Van Oers. ,,Dit was voor mij een 0-0 wedstrijd. We waren gelijkwaardig en beide teams creëerden weinig kansen. In de laatste minuut kregen we nog een enorme kans op de gelijkmaker alleen Fouad Arbib kopte de bal van dichtbij op de doelman, erg jammer.”

Boxtel blijft maar winnen, ook tegen OSC’45 werden er weer drie punten bijgeschreven. Toch blijft Van Oers eerlijk. ,,Iedereen denkt dat we heel goed zijn omdat we hoog op de ranglijst staan, maar eigenlijk valt dat wel mee. We hebben een goede selectie alleen moet ik zeggen dat het geluk ons wel meezit. Ik maal er niet om want we hebben op de eerste wedstrijd na alles gewonnen. Mijn spelers moeten zich elke week maximaal inzetten en dan zien we wel waar het schip strand. Nu wonnen we onze zes wedstrijd op rij. Het is aan ons om te zorgen dat we de reeks zo lang mogelijk voortzetten.”

  1. Achilles Veen zakt verder weg op ranglijst na nederlaag
    zaterdag hoofdklasse a

    Achilles Veen zakt verder weg op ranglijst na nederlaag

    Achilles Veen trok zaterdag vol goede moed naar Woerden. De 4-0 zege van vorige week tegen Zwaluwen had veel vertrouwen gegeven. Maar tegen Sportlust’46 leden de Veeners weer aan een oude kwaal: wel kansen creëren maar niet scoren. De thuisclub deed het beter en zodoende stond er aan de eindstreep een 3-1 score op het bord. Door de nederlaag in Woerden zakt de ploeg van John Karelse drie plaatsen naar de elfde plaats.