Volledig scherm
Feestje Tim Saaman (hoog) heeft zijn 2e doelpunt gescoord © Peter van der Waal

Geblesseerde Koenen blijft nummer 1 van Zilveren Schoen, paar topscorers zitten op het vinkentouw

Zilveren SchoenRémon Koenen blijft de nummer een van de Zilveren Schoen, maar de vraag is: voor hoe lang nog. De Achilles Veen-speler raakte geblesseerd aan zijn hamstring. Voor andere doelpuntenmakers goed nieuws, zij zullen hun beste beentje voor moeten zetten om Koenen te achterhalen en mogelijk in te halen.

Koenen raakte geblesseerd in de verliespartij tegen DHSC (2-1) en de eerste verwachting is dat hij een paar weken aan de kant moet zitten. Tim Saaman zal een speler zijn die de revalidatie van Koenen met argusogen volgt. De Woudrichem-speler maakte tegen Drechtstreek zijn tweede hattrick van het seizoen en komt daardoor op plek twee in het topscorersklassement van het Brabants Dagblad.

OSS’20 was vrij dit weekend, waardoor Jos Peltzer zijn doelpuntensaldo niet kon opschroeven. Hij vergezelt Saaman voorlopig op plek twee. Een andere Osse club kwam wel in actie: TOP. Anwar Tuithof liet zich zien tegen Nemelaer door twee keer te scoren. Daarmee komt hij op een gedeelde vierde plek. Daarop staat ook Joeri Cuppen, het doelpuntenfenomeen van Festilent. Tegen SCV’58 was hij viermaal trefzeker. 

Verder wordt plek vier bezet door Jim de Laat (SVSSS), Luc Spierings (Jong Brabant) en Sen Aerts (Achilles Veen. Nassradine El Haddadi was weer tweemaal trefzeker voor OVC’26 (2-1 winst op GSBW) en staat in zijn eentje op plek acht. Er zijn zestien verschillende doelpuntenmakers op plek negen.