Volledig scherm
PREMIUM
Robin van Esch (Haarsteeg) © Jan Zandee

Haarsteeg moest met plezier de nacompetitie in: ‘Als je met een chagrijnig gezicht begint, sta je al op achterstand’

AMATEURVOETBALHaarsteeg kan zich zondag tegen Wodan handhaven in de derde klasse C. Robin van Esch is optimistisch. ,,Sommige spelers hebben hun oude vorm te pakken.”

Komende zondagavond viert de broer van Robin van Esch zijn verjaardag. Je zou zeggen: leuk om dat met je naaste familie te vieren. Maar als Van Esch op komt dagen, dan staat zijn gezicht op onweer: Haarsteeg is dan in de finale van de nacompetitie, een wedstrijd tegen Wodan, alsnog gedegradeerd uit de derde klasse C. ,,Als we erin blijven, ziet mijn broer me niet”, zegt de 27-jarige timmerman. ,,Dan hebben we een feestje in onze kantine.”

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.