Volledig scherm
PREMIUM
Haarsteeg hoopt maandag te profiteren van het feit dat tegenstander SVSSS op zaterdag óók in actie komt. ,,Het is wel een sterke ploeg." © Beeld Werkt

Haarsteeg voelt als rollercoaster voor supporters

AMATEURVOETBALDe laatste drie seizoenen wisselt Haarsteeg heel goede en slechte periodes met elkaar af. Alweer moeten de blauw-witten aan de bak om zich te redden.

Supporters van derdeklasser Haarsteeg moeten al drie seizoenen het gevoel hebben dat ze zich in een rollercoaster bevinden: het karretje piekt om daarna in een diep dal te donderen. Ga maar na: in de voetbaljaargang 2016/17 pakte Haarsteeg een periodetitel, maar leek het er nog even op dat de blauw-witten door het enorme verval daarna het vervelende toetje zou worden voorgeschoteld. Vorig seizoen bijna hetzelfde verhaal: een fantastische tweede periode, die net niet werd gepakt, om daarna weer af te dalen naar die regionen in de derde klasse C waar het knap vervelend vertoeven is. Pas in het laatste competitieduel speelde Haarsteeg zich veilig. De geschiedenis herhaalde zich dit seizoen. Na een buitengewoon belabberde voorbereiding - alle oefenwedstrijden gingen verloren - schoot Haarsteeg uit de startblokken. Maar het goede spel konden de mannen van trainer Henry van der Linden niet vasthouden. Moet de aanhang wéér nagelbijten.