Volledig scherm
PREMIUM
OJC-speler Guus Habraken (midden) moest drie seizoenen geleden noodgedwongen een duel keepen. Hij pakte een strafschop. ,,Dat vergeet je nooit meer.'' © Peter van Gogh

Habraken speelt 250 duels voor OJC: 'Zoiets vergeet je nooit meer'

Volgende week zondag komt Guus Habraken in een illuster rijtje OJC'ers terecht. Op bezoek bij Westlandia speelt hij zijn 250ste duel in het Rosmalense vaandelteam.

Geboren in Rosmalen, getogen in Rosmalen en al vanaf zijn vijfde spelend voor dezelfde club uit 'zijn' dorp. Guus Habraken (29) en het rood met zwart gestreepte shirt van OJC lijken eeuwig aan elkaar verbonden te zullen zijn. Zelf omschrijft de goedlachse verdediger zichzelf als een laatbloeier, die pas bij de C-junioren in het hoogste elftal terecht kwam.

  1. Van den Noort verliest vier doelpunten door uit competitie nemen SC Hoge Vucht, Be-Ready koploper af
    AMATEURVOETBAL

    Van den Noort verliest vier doelpunten door uit competitie nemen SC Hoge Vucht, Be-Ready koploper af

    De KNVB heeft vrijdag besloten om alle teams van SC Hoge Vucht uit de competitie te halen. Daardoor gaat het topscorersklassement van het Brabants Dagblad ook op de schop. Be-Ready-spits Robin van den Noort levert door het besluit van de bond vier doelpunten in. De ingrijpende straf voor Hoge Vught is volgens de voetbalbond gepast omdat zij niet verwachten dat de club op korte termijn zal veranderen. De Bredase vereniging heeft een maand de tijd om beroep aan te tekenen. Tijdens dit eventuele hoger beroep zal de straf niet worden opgeschort.