Volledig scherm
Younes Hadouir © roy lazet

Hadouir eerste winnaar van BD Zilveren Schoen op straatlengte van concurrentie

Zilveren SchoenYounes Hadouir is de eerste winnaar geworden van de BD Zilveren Schoen. De doelpuntenmaker van CHC maakte in totaal liefst 47 doelpunten dit seizoen in 26 wedstrijden. Een gemiddelde van net geen twee goals per wedstrijd. Ook schreef de Bosschenaar 6 hattricks op zijn naam. Zijn naaste achtervolger Joeri Vugts volgt op 3,5 punt.

Hadouir maakte in de laatste wedstrijd van het seizoen de 2-1 tegen GSBW in een duel dat eindigde in 2-2. Zijn ploeg CHC maakte dit seizoen in totaal 116 doelpunten. Younes zijn broer Mounir maakte dit seizoen 19 doelpunten en samen zijn de broers verantwoordelijk voor meer dan de helft van het totaal aantal treffers van de Bossche kampioen. 

Concurrent Joeri Vugts van Nemelaer maakte de strijd om de topscorersprijs in de laatste fase van het seizoen nog spannend door verschillende hattricks te maken, maar uiteindelijk was dat niet genoeg voor de titel. Vugts had in de laatste wedstrijd van Nemelaer nog een hattrick nodig om Hadouir te achterhalen, maar Nemelaer verloor met 0-2 van Brabantia in de eerste klasse C. Frenk Schaap werd kampioen met Nivo Sparta en sluit op het podium aan als de nummer drie op 7,5 punt van Vugts.

  1. WSJ-coach De Brouwer na lijfsbehoud: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgelukkig’

    WSJ-coach De Brouwer na lijfsbe­houd: ‘Je weet nooit hoe het bij de KNVB gaat, maar we zijn dolgeluk­kig’

    WSJ is toch niet gedegradeerd naar de vijfde klasse. De Tilburgers hielden daar al rekening mee, omdat ze een verlenging wisten af te dwingen tegen SVC, maar toch leefde de Tilburgse ploeg een week tussen hoop en vrees. ,,Je weet nooit wat de KNVB uiteindelijk beslist, maar we de spelers zijn dolgelukkig met dit besluit”, aldus WSJ-coach Frank de Brouwer, die in zijn nopjes is met het besluit.