Volledig scherm
Younes Hadouir op archiefbeeld

Hadouir zet teller op 46 doelpunten bij winst op Jong Brabant: ‘Zilveren Schoen-klassement is extra motivatie’

Zondag 4DYounes Hadouir verstevigde in de wedstrijd tegen Jong Brabant zijn koppositie in het Zilveren Schoen-klassement van deze krant. Met zijn hattrick komt zijn totaal nu op een verbluffend aantal van 46 doelpunten. 

CHC – Jong Brabant 5-1 (2-1). 14. Samir Johri 1-0, 30. Zeger Vugts 1-1, 42. Younes Hadouir 2-1, 63. Younes Hadouir 3-1, 79. Samir Johri 4-1, 90. Younes Hadouir 5-1.

Moment van de wedstrijd: ,,De gelijkmaker kwam uit de lucht vallen, maar na de 3-1 was de wedstrijd beslist”, vertelde Younes Hadouir.

,,We waren in de eerste helft eigenlijk beter, maar voor hun individuele kwaliteit moet je respect hebben”, zei Jong Brabant-trainer Boy van de Bogaard.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Met zijn hattrick doet Younes Hadouir ook weer goede zaken in het BD Zilveren Schoen-klassement. ,,Die Zilveren Schoen is een mooie extra motivatie om te blijven scoren. Daarnaast willen we als kampioen de competitie graag ongeslagen afsluiten, dus willen we volgende week in ieder geval niet verliezen van nummer drie GSBW”, aldus Hadouir.

Den Dungen – Viola 2-2 (0-2). Tim Oomen 0-1, Justin Meeuwsen 0-2, 87. Daan van de Heijden 1-2, 88. Thomas Schuurmans 2-2.

Moment van de wedstrijd: ,,Het was lastig om door de verdediging van Viola te komen, maar we hebben het vertrouwen gehouden dat het zou lukken”, liet Den Dungen-trainer Ben Hoek weten.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Dankzij het behaalde punt heeft Den Dungen zich verzekerd van de winst van de derde periode en gaat het nacompetitie spelen.

,,Tegen de nummer drie een punt pakken is goed. We kregen vier kansen en scoorden twee keer in de eerste helft. Doelman Sander van Hees heeft met zijn reddingen één punt gepakt voor ons”, zei een meer dan tevreden trainer Frans Tekath van Viola.

 Oisterwijk - Audacia 3-1 (2-0). 8. Bastiaan van Gestel 1-0, 19. Kevin Snoeren 2-0, 48. Malvona Hadi 3-0, 65. (e.d.) 3-1.

Moment van de wedstrijd: De 3-0 van Malvona Hadi. Oisterwijk, dat pas vier punten had, stond ineens met 3-0 voor.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Oisterwijk had op 14 oktober voor het laatst gewonnen. Viola werd met 5-2 verslagen. Degradatie hoeft niet een feit te zijn voor de roodhemden.

Het was de laatste thuiswedstrijd ooit voor Oisterwijk. De club zal ophouden met bestaan vanwege de fusie van de Oisterwijkse clubs. Juist in deze wedstrijd werd voor de tweede keer dit seizoen drie punten gepakt.

HHC’09 - SC Elshout 1-3 (1-1) 2. Thom van Delft 0-1, 6. Sinan Alkan (pen.) 1-1, 60. Stan Muskens (pen.) 1-2, 84. Thom van Delft 1-3. Rood: 80e minuut rood Pim Kiviets van HHC’09 (twee keer geel).

Moment van de wedstrijd: Het besef bij Senad Hadzic, trainer van HHC’09, dat er was verloren. ,,Ik ben er van over de zeik, want mijn spelers hebben te weinig beleving getoond. Heel het seizoen deden ze dat wel, juist in deze derby waar zo veel mensen op afkwamen niet. Daar baal ik van.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Pupil van de week was het zoontje van Gilbert de Fijter, trainer van SC Elshout.

Were Di – WSJ 4-1 (3-1). 13. Harrie Hesselberth 0-1, 18. Marijn Stenvert 1-1, 20. Joep Kuijpers 1-2, 38. Joep Kuijpers 1-3, 68. Joep Kuijpers 1-4.

Moment van de wedstrijd: Na de 0-1 kreeg Harrie Hesselberth nog een goede kans op 0-2, maar miste. Had hij die gemaakt was het een andere wedstrijd geweest: ,, Maar uiteindelijk hebben we verdiend verloren”, zei WSJ-assistent Frank de Brouwer.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Omdat Oisterwijk van Audacia won is WSJ nog niet helemaal veilig. De Tilburgers hebben met nog een wedstrijd te gaan een voorsprong van drie punten, maar een beduidend minder doelsaldo.

Nevelo – GSBW 2-1 (0-0). 54. Job Villevoye 1-0, 66. Matthew Haneveer 1-1, 90+1. Job Villevoye 2-1.

Moment van de wedstrijd: Job Villevoye was de absolute matchwinner met twee goals, waarvan een de winnende was in de blessuretijd.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het tweede elftal van Nevelo werd vandaag kampioen. Zij kwamen een kwartier voor het einde van de wedstrijd aan op het complex en vormde een echte twaalfde man de laatste vijftien minuten.

TSV Gudok – SV Reeshof 0-1 (0-0). 88. Thijs van Mook 0-1.

Moment van de wedstrijd: Thijs van Mook maakt vlak voor tijde de winnende. Hij kwam tien minuten voor tijd in het veld. Hij kwam terug van een maand blessureleed, een persoonlijk hoogtepunt.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Eerder dit seizoen werd Reeshof thuis nog met 1-6 afgedroogd in de Reeshof-derby. Revanche dus voor de ploeg van Jurgen Bouwens.