Volledig scherm
Senad Hadzic © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Hadzic al weg als coach HHC’09 vóór seizoen begint

Nog voordat de competitie is begonnen moet vierdeklasser HHC’09 op zoek naar een nieuwe trainer. Senad Hadzic deelde dinsdag aan het bestuur mee dat hij niet meer beschikbaar is.

Hadzic, die vorig seizoen als eerstejaars hoofdtrainer uitstekend met HHC’09 presteerde, werd een week voor de overschrijvingstermijn overvallen met het feit dat acht voetballers, waarvan zes basisspelers, hun heil elders zochten. De opengevallen gaten moesten worden opgevuld met spelers uit het tweede. ,,Op dat moment had ik al eerlijk naar mezelf en de club moeten zijn”, zegt Hadzic. 

,,De voetballers die erbij kwamen, spelen puur voor de gezelligheid. Een keer een training missen, ze zitten er niet mee. Of als Ajax voor de Champions League moet spelen, kijken ze daar liever naar. Hun goed recht, niks mis mee. Het is manier van hoe ze voetballen beleven. Maar zo sta ik er dus niet in. Al vijftien jaar ben ik op dinsdag, donderdag en zondag op het voetbalveld. Ik wil alles geven, verlang dat ook van mijn selectie. Als ik toen, in juni, eerlijk in de spiegel had gekeken, had ik mijn contract al in moeten leveren. Want uiteindelijk weet je dat het een keer gaat botsen. Het eind van het liedje zou dan wellicht zijn dat HHC nog meer spelers kwijt zou raken. Kortom, het zou alleen maar verliezers opleveren.”

‘Over de rooie’ 

Desondanks greep Hadzic toch de uitdaging aan. Het werd een heel moeizaam verhaal, dat afgelopen zaterdag uiteindelijk op de spits werd gedreven toen HHC’09 in de bekerwedstrijd tegen SV Capelle met slechts negen spelers het eindsignaal haalde. ,,Ik had al moeten puzzelen om een elftal bij elkaar te krijgen, krijgen we die rode kaarten erbovenop. Zo onverantwoordelijk, en dat vlak voordat de competitie begint. Ik was behoorlijk over de rooie, had al geroepen dat ik ermee zou kappen.”

Bestuurslid Bert Kops raadde hem aan om er nog even over na te denken: wellicht was het een emotionele opwelling. Uiteindelijk bleek dat niet zo te zijn. ,,Verwachtingen tussen spelersgroep en mij lopen te ver uiteen. Nogmaals: je mag natuurlijk puur het voor plezier voetballen, bij mij komt daar zeker ook presteren bij. Dat matcht niet.”

Reactie bestuur

Volgens Kops was het duidelijk dat HHC’09 een loodzwaar seizoen tegemoet zou zien. ,,Zou het fout gaan, dan zouden we daar Senad helemaal niet op afrekenen. Sterker nog: we hadden hem graag een paar de kans gegeven om te werken aan een nieuw elftal. Maar we nemen hem niks kwalijk: hij volgt zijn gevoel.”

De technische commissie, waar Kops voorzitter van is, moet op zoek naar een nieuwe trainer. ,,Dat wordt een lastig verhaal. Frank Hendriks, die ons anderhalf geleden nog in de vierde klasse hield, is weliswaar trainer van het tweede, maar heeft niet de beoogde papieren. Ben benieuwd wie erin wil stappen, zeker met de wetenschap we nog maar een handvol spelers hebben overgehouden van de selectie van vorig seizoen.”