Volledig scherm
Boskant vs SCMH © Wil van der Linden

Hattrick hero Roel Bekkers schiet SCMH naar een ruime zege op Gassel

Vierde klasse HRoel Bekkers was gisteren de grote man bij SCMH. Door een hattrick te maken tegen Gassel gaat hij de geschiedenisboeken in en komt hij in een mooi rijtje te staan.

Gassel – SCMH 0-5 (0-3). 26. Roel Bekkers 0-1, 31. Roel Bekkers 0-2, 41. Mees van Schaik 0-3, 51. Roel Bekkers 0-4, 55. Randy Bakker 0-5.

,,We waren weer een stuk effectiever dan de afgelopen wedstrijd. Het was zes minuten na rust definitief gespeeld en misschien moeten we dan nog uitlopen, maar voetballend was het verschil niet zo groot dat dat terecht was geweest. Als je soms moeite hebt om te scoren moet je gewoon heel blij zijn met vijf doelpunten”, vond SCMH-trainer Tom van Dalen.

Roel Bekkers had een goede middag. Na twintig minuten verving hij zijn aanvoerder Jorn de Koning en wist daarna een hattrick te maken.

Festilent - VIOS’38 6-1 20. Jelle van de Heuvel 1-0, 25. Jelle van de Heuvel 2-0, 32. Stijn van Hout 3-0, 61. Pepijn Schonenberg 4-0, 68. Joeri Cuppen, 72. Joeri Cuppen 85. 6-1

,,Het was de ideale dag om weer te laten zien dat Festilent erbij hoort. Er lag een nieuwe grasmat op het hoofdveld en die lag er geweldig bij. Met de manier waarop we verloren waren we het allemaal oneens, maar ik ben het mentale proces met de jongens aangegaan deze week en had effect. Dat vind ik geweldig om te zien en VIOS werd vandaag helemaal van de mat getikt”, zei Festilent-trainer Edwin Peters.

Topschutter Joeri Cuppen maakte er weer twee vandaag. In de laatste minuut kreeg hij nog een uitgelezen kans om zijn hattrick compleet te maken, maar hij faalde vanaf elf meter.

Achilles Reek – SIOL 2-2 (1-1). 20. Bart Visser 1-0, 42. 1-1, 50. 1-2, 90. Bart Visser.

,,We hadden de wedstrijd onder controle, maar zijn alleen vijf minuten voor en na rust niet oplettend genoeg. Uiteindelijk scoren we in extremis nog verdiend de gelijkmaker. Er had denk ik meer in gezeten, maar ik ben blij met een punt uiteindelijk”, zei Achilles Reek-coach Lenard Weber.

Bart Visser zorgde met twee doelpunten persoonlijk voor een punt. Zo doet Achilles Reek nog steeds mee om de eerste periodetitel.