Volledig scherm
Tom Sleddens op archiefbeeld © BD

Heeswijk-aanvoerder bij eerste hulp door elleboog na verloren duel met Emplina

Zondag 2hVoor Tom Sleddens eindigde het duel met Emplina erg vervelend. De aanvoerder van Heeswijk moest het veld verlaten na een elleboog tegen zijn hoofd. Terwijl zijn teamgenoten onder de douche stapten na een 0-1 nederlaag, stapte Sleddens de eerst hulp op. 

Heeswijk – Emplina 0-1 (0-1) 38. Youssef Johri 0-1.

,,Als we kijken naar het wedstrijdbeeld, kregen zij teveel”, aldus Heeswijk-trainer Stef Sijbers. ,,In de tweede helft hadden wij duidelijk het overwicht maar maakten we de kansen die we kregen niet af. Dan krijg je dit soort uitslagen.”

Emplina-trainer William van Overbeek: ,,Na een onrustig begin zijn we na tien minuten goed gaan spelen. Drie kansen speelden we niet goed uit, maar vlak voor rust zette de pas 17-jarige Youssef Johri ons op voorsprong. Daarna hadden we de wedstrijd beter en sneller moeten uitspelen. In het laatste halfuur zorgde onze keeper Tom Stupers ervoor dat we de wedstrijd over de streep konden trekken.

Bijzonder was dat Heeswijk-aanvoerder Tom Sleddens geblesseerd uitviel. ,,In een duel kreeg hij een elleboog tegen zijn hoofd, dus die zit nu bij de eerste hulp. Een lelijke blessure”, aldus Sijbers.

SVSSS - Olympia’18 6-2 (3-0). 4. Stefan Dekkers 1-0, 33. Stan van den Brand 2-0, 35. Jim de Laat 3-0, 49. Jim de Laat 4-0, 51. Jim de Laat 5-0, 57. Douwe Zwaan 5-1, 82. Douwe Zwaan 5-2, 83. Jim de Laat 6-2.

SVSSS-trainer Cemal Yilmaz bekeek Olympia afgelopen woensdag om extra informatie te vergaren. ,,Uiteindelijk gaat het om de uitvoering en dat hebben mijn spelers fantastisch gedaan.” Het enige puntje ter verbetering vond Yilmaz de fase waarin zijn team verslapte en de bezoekers twee keer wisten te scoren. ,,We haalden hun spits eerst uit de wedstrijd. Daardoor konden zij het spel niet maken. Ik begrijp wel dat die verslapping er insluipt, maar wij moesten gewoon op de nul spelen. Als je een andere keer zelf wel kansen krijgt en die niet maakt maar dan zulke tegen krijgt, wordt dat op dit niveau wel afgestraft. Ik ben trots.”

Eén van de bijzondere dingen aan deze wedstrijd was, naast het kwartet aan doelpunten van Jim de Laat, het uitvallen van SSS-keeper Björn Boer. Hij werd vervangen door zijn broer Rens. Die laatste stond nog niet koud in het veld of Zwaan maakte zijn tweede van de middag namens Olympia’18.

Prinses Irene – Venhorst 2-2 (0-0) 55. Aron van der Rijt 1-0, 70. 1-1, 72. Tim van de Brand 2-1, 90. Joep van der Bosch.

,,Het was een beetje zoeken van beide partijen”, stelde kersvers Prinses Irene-coach Erik Meulendijk. ,,Je kon wel duidelijk zien dat we de betere ploeg waren, dat heb ik ook tegen de jongens gezegd in de rust.” Zijn Venhorstse collega Joost Janssen zag het echter anders. ,,Er was in de eerste helft geen bovenliggende partij”, stelde hij. ,,In de tweede helft komen we twee keer achter maar maken we ook twee keer gelijk. Gewoon een terecht punt dus.”

Bijzonder was dat beide partijen een doelpunt uit een vrije trap scoorden. Beide pogingen vlogen over de muur het doel in.

Vianen Vooruit – DAW 3-0 (0-0) 53. 1-0, 63. 2-0, 85. 3-0.

,,De eerste helft was voor ons, maar de tweede helft duidelijk voor Vianen”, stelde DAW-oefenmeester Rob van der Ven. ,,De kansenverhouding was ongeveer gelijk, maar wij maakten ze niet af.”

Berghem Sport – EVVC 1-1 (0-1) 20. Bart Haerkens 0-1, 70. Jacky van Deutekom 1-1.

,,Het ging niet zoals gehoopt”, geeft Berghem Sport-trainer Willem van der Burgt toe. ,,We hebben niet gespeeld zoals de afgelopen tijd in de bekerwedstrijden en we hebben onze voorbereiding dus allesbehalve een goed staartje gegeven.”

EVVC-trainer Antwan van Rijn: ,,Voor rust waren wij beter, na rust speelde Berghem Sport feller.”

Bijzonder was dat EVVC de opbouw van Berghem Sport continu verstoorde. ,,We waren veel te voorspelbaar waardoor EVVC ons makkelijk op kon vangen, terwijl we hun speelwijze juist hadden bestudeerd”, aldus Van der Burgt.

Volkel – Real Lunet 0-1 (0-0) 61. Yasin Uluman 0-1.

,,We hebben onszelf tekort gedaan”, vond trainer Michiel Jans, die aan zijn debuutseizoen is begonnen bij de Volkelse equipe. ,,We hebben tig kansen gecreëerd maar we verzuimden die af te maken, zonde.”

Real Lunet-trainer Glenn Simon: ,,We hadden moeite met Volkel, dat zich ver terug liet zakken. Na het doelpunt van Yasin had Lucas Stilmant het duel kunnen beslissen, maar hij schoot van dichtbij tegen de keeper aan.”

Bijzonder was dat Volkel-trainer Jans wél tevreden was over het vertoonde spel. ,,We hebben de tegenstander prima tegenstand kunnen bieden, terwijl ze gelden als een van de sterkere ploegen in onze competitie. Dat is een pluspunt”, concludeerde hij.

Volharding – Helvoirt 2-1 (0-0). 50. Vincent Buyssen 1-0 (pen), 86. Vincent Buyssen 2-0, 89. Nick van der Bruggen 2-1.

Jurgen Hamers van Helvoirt: ,,In de eerste helft was er veel strijden en geen kansen aan beide kanten. Na rust scoorde Vincent Buyssen uit een strafschop, vlak nadat hij in het veld was gekomen. Hij maakte ook de tweede en vlak voor tijd maakte Nick van der Bruggen de aansluitingstreffer. Een gelijkspel was op basis van de verhoudingen op het veld wel verdiend geweest.”