Volledig scherm
PREMIUM
Saad Laazizi (midden, rechts) verdiende een contract na een proefperiode vlak voor de zomer. Voor Marlon Slabbekoorn (midden, links) wordt het zijn tweede seizoen. © roy lazet

Het seizoen van kansen grijpen bij Jong FC Den Bosch

Terwijl het eerste elftal een ware metamorfose onderging, trainde en speelde Jong FC Den Bosch in de luwte door. Het uitgangspunt voor trainer Erik van der Ven blijft hetzelfde als vorig seizoen: talenten laten doorstromen.

Ruim vier weken geleden verscheen trainer Erik van der Ven (34) samen met zijn spelersgroep voor het eerst dit seizoen op het kunstgras van stadion De Vliert. Onder tropische omstandigheden stond training nummer één op het programma. Ondanks de extreme hitte was er van tegenzin totaal geen sprake bij de talenten van Jong FC Den Bosch. Er werd scherp getraind en Van der Ven stak geregeld zijn duim op. Dat doet de Schaijkse oefenmeester vandaag de dag nog steeds, wanneer hij zijn spelers aan het werk ziet. ,,Er zit een goede mentaliteit in dit elftal. Iedereen is gedreven om er het maximale uit te halen", vertelt de oud-prof op tevreden toon. Ook tijdens de diverse vrienschappelijke duels bespeurde Van der Ven een stijgende lijn. Zo bood zijn equipe onlangs nog uitstekend partij tegen het basisteam van tweededivisionist De Treffers (2-1 nederlaag).