Volledig scherm
HHC'09 © HHC'09

Het wordt weer mooi weer, dus HHC’09 gaat weer winnen

Zondag 4DAan het begin van het seizoen scheen de zon volop en won ook HHC’09 wedstrijd na wedstrijd. Een lange donkere periode brak aan met minder punten, maar nu de zon weer doorbreekt gaat HHC’09 weer winnen. 

Viola - HHC’09 2-4 (1-0) 4. 1-0, 51. 2-0, 59. Sinan Alkan 2-1, 67. Nafis Alkan 2-2, 75. Jeffrey Verhoeven 2-3, 90. Sinan Alkan 2-4.

Moment van de wedstrijd: Het tweede doelpunt van Viola. ,,Daarna hebben de jongens alweer die mentale weerstand laten zien. Alweer, want dat doen ze al het hele seizoen”, zegt HHC-trainer Senad Hadzic. ,,Dat is heel knap, en dat van een ploeg die vorig seizoen op een haar na was gedegradeerd.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het is derde zege op rij van HHC’09. ,,In het begin van het seizoen wonnen we vijf keer achter elkaar”, weet Hadzic. ,,Het lijkt wel of we een stelletje mooiweervoetballers zijn.”

SC Elshout – GSBW 1-3 (1-0) 8. Luc van den Aker 1-0, 56. Rick Kuijpers 1-1, 67. Willem Kleijssen 1-2, 85. Milan van Boxtel 1-3.

Moment van de wedstrijd: Voor de rust had SC Elshout meer dan voldoende kansen om verder uit te lopen.

,,Na de 1-1 kregen we controle over de wedstrijd en lopen we gelukkig vrij makkelijk uit naar 1-3”, vond GSBW-trainer Dennis de Bruijn.

Bijzonderheid van de wedstrijd: De spelers van GSBW voerden de gekozen tactiek in de eerste helft niet goed uit, maar ze konden zich na rust herstellen. ,,De opdracht was om de verdediging op te laten bouwen en de bal op het middenveld te krijg”, liet De Bruijn weten. ,,Dat werd niet goed uitgevoerd. Elshout had met 2-0 voor kunnen staan bij rust. Gelukkig zag ik de tweede helft een ander GSBW.”

Na de hervatting kantelt dat spelbeeld. ,,Toen bleek GSBW een stuk slagvaardiger in het afmaken van de mogelijkheden”, zag leider Ronald van Noije.

Were Di – Audacia 2-2 (1-1). 16. Alex Aarts 0-1, 21. Quint de Bruin 1-1, 86. Ward Ketelaars 1-2, 88. Jaap van Meel 2-2 (pen.).

Moment van de wedstrijd: ,,De 1-2 was even slikken”, zei Hendrie Burg, interim-trainer van Were Di. ,,Zij hadden nog geen moment gehad, maar je weet dat het gaat gebeuren. We hadden veel balbezit en kansen, maar maakten het niet af.”

Audacia-trainer Martijn van Wanrooy had de 2-2 als moment. ,,Ik vond de strafschop gemakkelijk gegeven. Zij gooiden eerst fout in en schieten vervolgens vanaf een meter afstand tegen de arm van een verdediger. Volgens de regels zal het best een penalty zijn, maar ik vond het gemakkelijk gegeven.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We hadden wel tachtig procent balbezit en hadden met zeven of acht één moeten winnen”, vond Burg. ,,Zij hebben twee goede spitsen en gingen effectiever met hun mogelijkheden om.”

Dat zijn ploeg na rust nog op voorsprong kwam, had Van Wanrooy niet verwacht. ,,We stonden in de verdrukking en hadden nog geen kans gehad. Bram Swinkels schoot op de lat en Ward Ketelaars schoot vervolgens binnen.”

Nevelo – Gudok 2-4 (2-1). 18. Bram Wouters 1-0, 24. Dave Hoezen 1-1, 28. Bram Wouters 2-1, 47. Joshua Hanhart 2-2, 51. Dave Hoezen 2-3, 68. Joep Melis 2-4.

Moment van de wedstrijd: ,,Na rust hebben we het goed gedaan”, vertelde Gudok-trainer Hans Staps. ,,Als team zijn we opgestaan na een mindere eerste helft. In de drinkpauze na een half uur ben ik uit mijn slof gesloten. De rust heb ik gebruikt om ons te resetten.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ondanks de nederlaag was Nevelo-trainer Rob van Belkom tevreden over hoe zijn ploeg had gespeeld. ,,We waren een collectief. Alleen kwamen we niet goed uit de kleedkamer. We waren niet bij de les en kregen twee doelpunten tegen.”