HHC'09
Volledig scherm
HHC'09 © Beeld Werkt

HHC'09 neemt na een halfjaar eindelijk afscheid van de rode lantaarn

Zondag 4FHHC'09 stond sinds het begin van het seizoen op de laatste plek. De eerste tien wedstrijden werden zelfs verloren. Maar eenmaal in februari heeft het de rode lantaarn overgedragen aan VCB.

HHC’09 – Wilhelmina 1-0 (0-0) 70. Jan Nijholt 1-0. Rode kaart: 80e minuut speler van Wilhelmina (twee keer geel).

HHC’09 is verlost van de laatste plaats. En dat mag een klein wonder heten: de ploeg verloor zijn eerste tien wedstrijden. Ger Henskens heeft uiteindelijk de boel een beetje op de rit gekregen. ,,We zijn heel anders gaan spelen. Heel compact, gokken op de counter. En dat begint zijn vruchten af te werpen.” Wilhelmina kon er maar niet doorheen komen. ,,De nummer, ze dachten ons in te pakken. Ze kwamen er niet doorheen. Daardoor liepen de irritaties behoorlijk op.” Jan Nijholt wreef met zijn doelpunt nog wat meer zout in de wonde.

Wilhelmina-coach Coen van Overbeek zag een wedstrijd die in het teken stond van de omstandigheden. ,,Normaal voetbal was onmogelijk. We hadden veel balbezit, maar konden weinig kansen afdwingen. HHC speelde ingezakt en compact en gokte op twee of drie kansen die ze zouden krijgen.”

De coach van Wilhelmina is teleurgesteld over het gebrek aan tactisch inzicht bij zijn ploeg. ,,We creëerden weinig kansen en we maakten in de laatste fases veel verkeerde keuzes omdat we veel door de lucht speelden.” Een fout achterin werd keihard afgestraft door HHC’09. Een buitenkantlinks-pass naar de linksback werd onderschept en afgestraft.

,,Hierdoor haken we af om de plekken bij de bovenste vier, vijf en kunnen we een nacompetitieplek wel vergeten”, aldus Van Overbeek, die niet te spreken was over de scheidsrechter. Twee doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel door de scheidsrechter, terwijl de grensrechter niet vlagde. ,,Hierdoor leidden we een zure nederlaag, die hard aankomt.” 

Avesteyn-WEC 5-0 (3-0). 2. Joost van Vugt 1-0, 10. Dries Heerkens 2-0, 32. Rens van Vugt 3-0, 60. Arne Dielissen 4-0, 65. Joost van Vugt 5-0.

Avesteyn had vanmiddag geen kind aan WEC. Al na twee minuten opende Joost van Vugt de score in Heeswijk-Dinther. Acht minuten later zorgde Dries Heerkens al voor de tweede treffer. Avesteyn-coach Hugo van de Sande zag ook dat het erg makkelijk ging: ,,We voetbalden erg lekker en alles lukte.” Nog in de eerste helft wist Rens van Vugt de derde treffer te maken.

Na rust bleef Avesteyn veel beter. Na een uur zorgde Arne Dielissen voor de 5-0. Kort daarna maakte Joost van Vugt zijn tweede van de middag en besliste de wedstrijd op 6-0. Van de Sande gebruikte al zijn wissels, om ook de reservespelers minuten te gunnen.

Een ‘kansloze nederlaag’, zo stelt Stephan Hesemans, coach van WEC. ,, Over de zijkanten sterker was Avesteyn sterker. We konden ze niet tegenhouden. Ze waren gewoon beter, sterker en we hadden moeite met hun opkomende backs. Nadat zij met 3-0 de rust in gaan hebben ze het wat rustiger aan gedaan. Wij probeerden iets meer tegenstand te vieden, waardoor het meer in evenwicht kwam, maar ze waren alsnog te goed. Meer kan ik er niet van maken, vrees ik.” 

RKKSV-Vorstenbossche Boys 1-1 (1-1). 22. Davy Deckers 1-0, 35. Jouk Raaymakers 1-1.

Verder dan een gelijkspel kwam Vorstenbossche Boys niet op bezoek bij RKKSV. Na zo’n twintig minuten opende de thuisploeg de score. Een kwartier later maakte Jouk Raaymakers de 1-1, want ook meteen de eindstand bleek. De harde wind deed het spel niet ten goede, waardoor er niet veel meer gebeurde.

In de tweede helft kregen beide ploegen nog één grote kans. Voor de Boys miste Marvin van Heeswijk een 1-op-1-kans na 65 minuten. Bij RKKSV werd een bal te zacht ingeschoten waardoor hij niet erin rolde. Boys-coach Dennis Meijer vond het gelijke spel terecht: ,,Dit was gewoon terecht. Mede door de verklaarbaar ontbrekende fitheid van ons. Doordat onze eigen velden niet bespeelbaar zijn, hebben we maar twee keer kunnen trainen in de afgelopen weken.”

Ramon van Rixtel, coach van RKKSV, geeft aan dat zijn ploeg slecht begon. ,,We waren te tam, maar naar verloop van tijd voetbalden we er goed doorheen. We kregen de overhand en scoren een prima doelpunt.” Via een goed opgezette aanval vanuit achteruit, ging de bal naar links. Via een voorzet werd de bal onderkant lat gekopt door Max van Hemmen. In de rebound belandde de bal voor Davy Deckers en kopte hij de bal binnen.”

Vijf minuten later kreeg RKKSV een goede kans op 2-0, maar die bleef onbenut. Een ongelukkig moment waarbij balverlies geleden wordt op de 16-meter van de tegenstander counterde Vorstenbossche Boys snel en maakten ze 1-1.

De tweede helft was voor RKKSV. Via twee scrimmages, twee ballen die voor de doellijn werden weggewerkt, kreeg het de beste kansen om de wedstrijd te winnen. Cas van Hemmen, de 19-jarige spits verdient volgens Van Rixtel een compliment. ,,Als aanspeelpunt was hij balvast en speelde hij goed tussen de linies. Hij heeft het een tijdje moeilijk gehad, maar hij blijft hard werken en hij had zichzelf moeten belonen.”

Essche Boys – Boxtel 0-1 (0-0). 66. Jesse van Homeren 0-1

In deze derby zal Essche Boys een bittere nasmaak overhouden van het resultaat. De underdog had twee á drie goede kansen om op voorsprong te komen. Essche Boys-coach Leon van Wanrooy is teleurgesteld in zijn aanvalslinie: ,,We moeten voorin wel in de spiegel kijken. Ze doen het natuurlijk niet expres, maar we laten een aantal keer na om het doelpunt te maken. Het was zo’n wedstrijd waarbij het team dat als eerste zou scoren ook zou winnen. Helaas voor ons is Boxtel de gelukkige, maar als een ploeg verdiend had om te winnen, waren wij het geweest.”

In de eerste twintig minuten was Essche Boys al drie keer dichtbij. Daarna komt Boxtel steeds beter in de wedstrijd en gaan ze beter voetballen. Toch is het Essche Boys dat in de laatste vijf á zes minuten nog een paar kansen krijgt om met een voorsprong de rust in te gaan. Die blijft uit. De weede helft gaat over en weer en wordt beslist door invaller Jesse van Homeren. Van Homeren, die terugkomt van een heftige hamstringblessure, viel in in de 65ste minuut en een minuut later zette hij zijn ploeg op voorsprong. Linksback Jari Klijmij opende de bal naar de rechtsbuiten, die door zijn aanname zichzelf vrijspeelde voor het doel en koel afrondde.

Frank van Oers, coach van Boxtel, is enorm blij met de rentree van Van Homeren: ,,We hebben heel erg veel last gehad van blessures. Hij is een hele belangrijke speler voor ons en maakt nu ook meteen het verschil. Hij kan een kans afmaken, waar we redelijk veel moeite hebben om te scoren. Wij zijn geen ploeg die drie of vier keer scoort, dus daarom is de nul houden heilig. Gelukkig lukte dat ook.” Ook is hij content met de invalbeurt van de 17-jarige Luis Miquel Fereira. ,,Hij viel enorm goed in en had zelfs een kans om te scoren. Helaas was het de debutant niet gegund.”

Van Wanrooy treurt niet na de nederlaag en ziet de toekomst positief in: ,,Momenteel hebben we jongens met weinig bagage. Jongens van 18 en 19 jaar spelen nu in de basis en die kunnen alleen maar groeien. De doelstelling is om erin te blijven en volgend jaar bij de eerste zes te eindigen. Feit is wel dat we meer lucht willen krijgen, dus we moeten punten pakken. Dan zullen we wel beter met de kansen om moeten gaan.”

Nulandia – OSC’45 3-1 (1-1) 5. Jules Ruijs 1-0 35. Nikkie van der Heiden (ed) 1-1 49. Teun van der Sangen 2-1 71. Teun van den Donk 3-1

Koploper Nulandia maakt in de wedstrijd tegen nummer 12 van de competitie geen fout. Na een hele vroege voorsprong via Jules Ruijs kwam OSC’45 nog terug via een eigen doelpunt van Nikkie van der Heiden. Daarvoor had Khalid Jori al gewaarschuwd via twee hele grote kansen oog-in-oog met de Nulandia-keeper. Kort na de rust komt de koploper weer op voorsprong via een geweldige goal van 25 meter in de kruising. In de tweede helft komt OSC’45 niet meer in de wedstrijd en voetbalde Nulandia alleen op de helft van OSC’45.

Nulandia-coach Marc van Delft: ,,Het was een lastige wedstrijd vanwege de wind. We waren onnauwkeurig in balbezit en voetbalden niet heel erg goed. Daar kunnen we de wind de schuld voor geven, denk ik” grapt Van Delft. ,,Het kwaliteitsverschil heeft er wel uiteindelijk voor gezorgd dat het geen invloed heeft gehad op de uitslag en we verdiend met 3-1 winnen. Deze moet je ook winnen als je om het kampioenschap speelt.”

OSC’45-coach Jeroen Beekwilder ziet dat zijn ploeg terecht verliest. ,,In de eerste helft hebben we goed meegevoetbald en komen we na de vroege achterstand steeds beter in de wedstrijd.” Carlon Kuipers zorgde met zijn scherpe voorzet voor gevaar in de 16-meter waardoor de onfortuinlijke Van der Heiden de bal in eigen doel binnen liep.

,,In de tweede helft begon zijn we niet van eigen helft gekomen en kwamen we door een afstandsschot wederom op achterstand. Dan weet je dat het lastig wordt. We zijn niet meer gevaarlijk geweest. Als we iets hadden willen bewerkstellingen, had het in de eerste helft moeten gebeuren.” Beekwilder is realistisch door te stellen dat OSC’45 de punten moet pakken na de carnaval. Dan komen er tegenstanders waar we meer kans maken. ,,Ondankse dat we hard hebben gewerkt, was een resultaat niet haalbaar.”

SC Elshout - Boskant werd afgelast.

VCB - VOW werd afgelast.