Volledig scherm
Heusden HHC'09 op archiefbeeld © Beeld Werkt

HHC’09 verliest na rumoerige week van Wilhelmina: club hard opzoek naar nieuwe trainer

Zondag 4FNa een rommelige week speelde HHC’09 zondag de eerste wedstrijd van de competitie. Dat gebeurde zonder trainer Senad Hadzic. Hij nam al voor de start van de competitie afscheid van de club.  

Wilhelmina – HHC’09 4-2 (2-1) 1-0, Semih Akturan (pen.) 17. Djordi Meereld 1-0, 38. Bilal Johri 2-1, 65. Jordey van Ham 3-1, 85. Semih Akturan 3-2, 83. Djordi Meerveld 4-2

Afgelopen week nam Senad Hadzic afscheid van HHC’09. Frank Hendriks, trainer van het tweede, nam in Den Bosch de honneurs waar. Daarvoor heeft Hendriks niet de papieren. ,,Maar we hebben van de KNVB twee wedstrijden dispensatie gekregen”, zegt bestuurslid Bert Kops. De club uit Oudheusden, die tal van spelers kwijtraakte, is druk op zoek naar een opvolger van Hadzic. ,,We hebben al paar sollicitaties gekregen. Daar zijn we heel blij mee. Ook is er donderdag met alle spelers apart gesproken. Het moet niet zo zijn dat er nog meer voetballers buiten de boot vallen.” HHC’09 werkte hard, maar mocht blij zijn dat doelman Hakan Buyuk in prima vorm stak. Anders was de uitslag een stuk hoger uitgevallen.

,,We hebben te nonchalant gespeeld. Als we echt scherp waren hadden we hier met dubbele cijfers gewonnen. Gelukkig scoorden we wel vier keer waardoor we niet in gevaar kwamen. Alleen hadden het er makkelijk tien kunnen zijn als we alles serieus hadden uitgespeeld. Desalniettemin ben ik blij dat de eerste drie punten binnen zijn”, concludeerde Wilhelmina-coach Coen van Overbeek

Wilhelmina had weinig te duchten van HHC’09. Van Overbeek zag dat zijn team goed speelde, maar voor het doel niet goed voor de dag kwam. ,,Het klinkt raar, maar voor het doel misten we scherpte. Op een gegeven moment gingen de verdedigers het ook proberen, maar ook die lukte het niet. Gelukkig hebben we wel gewonnen en dat is en blijft toch altijd het belangrijkste.”

WEC - SC Elshout 1-2 (1-2) 43. Thom van Delft 0-1, 44. Alim Kagermanov 1-1, 45. Thom van Delft 1-2.

Vorig seizoen was Thom van Delft al behoorlijk op dreef. Een speler die makkelijk hogerop zou kunnen, maar Van Delft heeft een blauw-wit hart. Ook in de competitieouverture had hij alweer een belangrijk aandeel in de zege van SC Elshout, dat na rust een paar keer door het oog van de naald kroop.

Volgens WEC-coach Stephan Hesemans heeft zijn team de wedstrijd verloren op basis van de eerste helft. ,,Vanaf het begin liepen we achter de feiten aan. Vooral op fysiek gebied troefde Elshout ons af. Ik schrok een beetje want ik weet wat we kunnen. In de tweede helft hebben we wel een stuk beter gespeeld alleen toen was het kwaad al geschied.”

Hesemans baalde vooral van de nederlaag, omdat deze volgens hem onnodig was. ,,We hebben voetballend te weinig gebracht. Het is doodzonde dat we deze wedstrijd verloren hebben want in de voorbereiding hebben we echt goed gespeeld. Als ik naar die wedstrijden kijk dan speelden we in de voorbereiding gewoon beter dan dat we nu deden. Ik hoop dat volgende week wel laten zien wat we in huis hebben.

VOW-Essche Boys 5-1 (2-1). 18. Luuk Wolfs 0-1, 30. Pim van Riel 1-1, 35. Bart van den Oever 2-1, 67. Stan van der Heijden 3-1, 77. Rick van der Linden 4-1, 88. Bas van Bakel 5-1.

Een prima start voor promovendus VOW uit Veghel. Tegen de medepromovendus Essche Boys werd er vanmiddag met 5-1 gewonnen. Coach Jordy van Boxtel: ,,Dit was de geschikte tegenstander op het juiste moment. Wij weten dat er echt wel zeven of acht ploegen beter zijn dan ons, nu konden we – ondanks het gemis van vier potentiële basisspelers – een goed begin maken.”

Coach van Essche Boys, Leon van Wanrooij, was na afloop niet te spreken over het handelen van zijn team. ,,Ik heb gezegd na afloop dat ze zich moesten schamen tegenover de supporters, dat doe ik nooit. We kwamen nog wel op voorsprong, maar uiteindelijk hebben we ver onder ons kunnen gespeeld . We werden op alle vlakken afgetroefd en dat was niet omdat VOW zo geweldig speelde. Het moet de volgende wedstrijd beter, anders gaat het heel lastig worden.”

Het enige positieve van de wedstrijd was het doelpunt van Luuk Wolfs. Van Wanrooij zag dat de aanvaller zijn team met een fraai doelpunt op voorsprong zette. ,,Lars van Wanrooij gaf een uitstekende steekpass en deze werd vervolgens goed binnengeschoten door Luuk.”

Bij VOW was Bart van den Oever vandaag de beste man, volgens Van Boxtel. ,,Essche Boys kreeg geen grip op zijn spel. Daarnaast was hij ook overal te vinden op het veld.”

Boxtel-Avesteyn 0-2 (0-0). 65. Joost Gooijaarts 0-1, 66. E.D. 0-2.

Avesteyn pakte vandaag de drie punten, maar coach Hugo van de Sande was nog niet blij met zijn elftal: ,,De eerste helft was echt matig van ons, we kregen slechts één kans die we ook nog eens misten. In de tweede helft lukte het allemaal al wat beter, maar de schwung ontbrak nog duidelijk.” Na 65 minuten spelen kwam Avesteyn toch op voorsprong na een zelf gecreëerde aanval van Joost Gooijaarts. ,,Dertig seconden later stond het echter al 0-2”, vertelt Van de Sande. ,,Vanuit de aftrap speelde Boxtel de bal naar de keeper, maar die pass was te hard waardoor de bal in het netje viel.‘’

Boxtel-coach Frank van Oers was realistisch na de wedstrijd tegen Avesteyn. ,,We hoeven ons niet te schamen voor deze nederlaag. Avesteyn was gewoon een maatje te groot. We hebben zo lang mogelijk geprobeerd de nul te houden. Na ongeveer een uur spelen krijgen we twee doelpunten tegen in een minuut. Toen was het klaar. Ik baal natuurlijk van de nederlaag, maar ik kan mijn spelers niks kwalijk nemen. Ze hebben er alles aan gedaan.”

Het tweede doelpunt van Avesteyn was aan cadeautje van Boxtel. De aftrap na de 0-1 werd naar Mitchel Vogels gespeeld. Hij probeerde vervolgens de bal naar keeper Raymond Strik te spelen, maar had even niet goed gekeken. Strik stond namelijk aan de zijkant van zijn doel en niet in het midden waardoor de bal van Vogels in eigen doel rolde. De 0-2 kwam Boxtel niet meer te boven.

Een ander opmerkelijk feitje aan dit duel was de arbitrage. De dienstdoende scheidsrechter was slechts zeventien jaar oud. Van de Sande: ,,Het was een prima scheids en hij stond goed zijn mannetje.”

Vorstenbossche Boys-Boskant 1-2 (1-1). 25.  Rob van der Heiden  0-1, 45. Rick Dortmans 1-1 pen, 58. Mark van der Heijden 1-2.

Nieuwbakken trainer Dennis Meijer zag zijn Vorstenbossche Boys vanmiddag zonder punten aan de competitie beginnen. Tegen Boskant kwam het niet verder dan een 2-1 nederlaag. Terwijl er een goede voorbereiding werd gedraaid door de Vorstenboschers. Assistent-coach Gijs Dortmans: ,,Het begin was qua spel dan ook voor ons, maar wij creëerden niets. Voor het halfuur kwam Boskant dan ook op 0-1. Het was een opsteker dat Rick Dortmans net voor rust nog gelijkmaakte, maar in de tweede helft kwamen wij vervolgens weer op achterstand.”

De raak geschoten penalty van Dortmans kwam voort uit een handsbal van de Boskant-defensie. ,,Na een corner van ons, kregen zij de bal niet goed weg en belandde hij uiteindelijk via via op iemand zijn hand,” aldus assistent Dortmans.

,,We begonnen slap aan de wedstrijd, maar uiteindelijk is deze overwinning terecht. Ik ben blij met de drie punten alleen we hadden het duel eerder af moeten maken. Als je de 1-3 maakt dan is het gedaan. Nu bleef de marge slechts één en als de bal dan een keer goed valt dan verlies je hier punten. Gelukkig was Vorstenbossche Boys niet heel gevaarlijk in de tweede helft en bleven we vrij eenvoudig overeind staan”, besloot Boskant-coach Sander Janssen.

De 1-2 van Mark van der Heijden was het doelpunt dat de wedstrijd besliste in het voordeel van Boskant. Janssen was te spreken over de manier waarop het doelpunt gemaakt werd. ,,Na een goed opgezette aanval, kwam hij één op één met de doelman en rondde beheerst af. Ik ben blij dat we de wedstrijd gewonnen hebben en de competitie goed zijn gestart.”

OSC’45 - VCB 5-1 (3-1). 7. Mark van der Hoven 1-0, 14. Mahir Nuradin 2-0, 40. Mahir Nuradin 3-0, 44. Mark Maas 3-1, 80.Mohammed Kaddoui 4-1 90. Mahir Nuradin 5-1 

Een gebrek aan passie in de openingsfase koste VCB de wedstrijd. ,,Daar schrok ik wel even van”, aldus VCB-trainer Mathieu van der Steen. ,,Misschien zat er wat spanning op deze wedstrijd, of een andere reden. We zakten in ieder geval finaal door de ondergrens. De vrije trap van Mark zat weliswaar fraai in de rechterbovenhoek, maar zonder strijd win je weinig wedstrijden.”

OSC’45 is goed uit de startblokken geschoten. ,,We waren voorin levensgevaarlijk. We hebben snelle aanvallers en die hebben we uitstekende in stelling weten te brengen. De eerste twee kansen lagen er gelijk in en als ik naar de wedstrijd kijk dan zijn we geen moment in gevaar geweest. We hebben als een eenheid gevoetbald en zijn uitstekend begonnen. Ik hoop dat we dit in de volgende wedstrijd weer kunnen laten zien”, zei OSC’45-coach Jeroen Beekwilder.

De 18-jarige Mahir Nuradin is de competitie goed begonnen. Met een hattrick had hij een groot aandeel in de zege van zijn team. Beekwilder is blij dat de aanvaller is zijn selectie zit. ,,Hij is 18 jaar maar zo rustig en koelbloedig voor het doel. Vandaag was hij erg belangrijk en scoorde hij drie uitstekende doelpunten. Alle treffers schoof hij rustig langs de keeper. Hij raakt niet in paniek en dat is knap voor een jongen van zijn leeftijd. ”

Het bijzondere aan de wedstrijd was het slappe begin van VCB. ,,We stonden binnen tien minuten al met 3-0 achter”, treurde Van der Steen. ,,Beleving moet de basis zijn.” 

RKKSV – Nulandia 1-3 6. Mark Ruijssenaars 0-1, 10. Teun van der Donk 0-2, 60. Tom Hendriks (pen) , 1-2 80. Geert Korsten 1-3

De derby tussen RKKSV – Nulandia is terecht gewonnen door de bezoekers. Beide trainers Ramon van Rixtel (RKKSV) en Marc van Delft (Nulandia) zagen dat er een kwaliteitsverschil was tussen de teams. ,,Het is geen schande om hier te verliezen, maar ik had stiekem gehoopt dat we iets meer konden laten zien. Iedereen heeft alles gegeven, maar Nulandia was gewoon sterker. Toch hadden we er meer van verwacht ”,baalde Van Rixtel. Zijn collega Van Delft had ook door dat zijn team beter was dan RKKSV ,,De eerste twintig minuten speelde we echt goed en met rust hadden wel eigenlijk al met 0-4 voor moeten staan. Helaas gaan we te makkelijk denken en komt RKKSV in de tweede helft terug er werd het nog even onnodig spannend. Gelukkig maken we tien minuten voor het einde de beslissende treffer en kunnen we gelukkig met drie punten richting Nuland.”

Na afloop van de wedstrijd gingen beide teams de kantine van RKKSV in. ,,Ze weten wel hoe ze hier een feestje moeten maken. Het was mooi om te zien dat beide teams veel respect voor elkaar hebben. Zo kan het dus ook in het amateurvoetbal. We hebben gezamenlijk in de kantine gestaan en een lekker biertje gedronken. Al moet ik zeggen dat mijn biertje waarschijnlijk net iets lekkerder zal smaken dan die van Ramon”, lacht Van Delft