Joerie van Rijswijk in een duel om de bal.
Volledig scherm
Joerie van Rijswijk in een duel om de bal. © Pix4Profs / Joris Knapen

Hilvaria geeft ‘goedmaakdoelpunt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’

Zondag 2FEen van de meest bekende voorbeelden van per ongeluk scoren is een goal van Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde per ongeluk in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker letterlijk een doelpunt 'weg'. Een voorval dat zich in Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht Beerse Boys een gratis doelpunt maken. 

Hilvaria – Beerse Boys 3-2 (0-1). 12. Ruud Willems (pen.) 0-1, 57. Joerie van Rijswijk 1-1, 57. Niels van Heerbeek 1-2, 72. Daan van de Wiel, 90+3. Dorus van Trier 3-2.

Van Trier besliste het duel in de extra tijd na een misverstand tussen de keeper van Beerse Boys en zijn defensie. De vlugge aanvaller was eerder bij de bal en tikte het leer binnen. ,,Een pupillenfout”, treurde Beerse Boys-trainer Hans Staps. ,,De opluchting is erg groot”, zei Hilvaria-coach Henri van den Braak.

Het meest bijzondere aan het duel was de 1-1 van Van Rijswijk en 1-2 van Van Heerbeek. Nadat Willems geblesseerd op de grond lag en behandeld werd, wilde Van Rijswijk de bal terugspelen. De bal ving wind en belandde in het net. Van Heerbeek mocht vervolgens een ‘goedmaakgoal’ maken. ,,Ik wilde hem in de handen van de keeper schieten”, aldus Van Rijswijk. ,,Het ging niet met opzet. Expres zo scoren, wil niemand. Uit sportiviteit lieten wij Beers gelijk tegen scoren.” Die ‘eer’ was aan Van Heerbeek, die tien jaar geleden ook al zoiets meemaakte. ,,Toen overkwam dit mijn ploeg ook en was Henri (van den Braak) mijn trainer. Dat vindt hij nog altijd vervelend, dus ik wist dat dit de oplossing zou gaan worden.”

Oirschot Vooruit – Braakhuizen 3-1 (1-1). 5. 0-1, 15. Joris Swaanen (pen.) 1-1, 65. Joris Swaanen 2-1, 76. Gijs Sebregts 3-1.

,,Dit hadden we wel even nodig”, zei Oirschot-coach Piet Drijvers, die sinds eind oktober wachtte op een overwinning. ,,De jongens hebben de juiste instelling en mentaliteit getoond. Dat is wat ik graag zie.”

Doelman Niels Stockman keerde na drie weken afwezigheid weer terug in de wedstrijdselectie. ,,Ik ben blij dat hij terug is. Een zeer betrouwbare keeper voor ons”, aldus Drijvers. 

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.