De poort bij Uno Animo in Loon op Zand zit én blijft voorlopig dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
De poort bij Uno Animo in Loon op Zand zit én blijft voorlopig dicht. © BD

Hoe nu verder met het amateurvoetbal?

Vijf optiesDoor de uitbraak van het coronavirus zijn alle wedstrijden in amateurvoetbal afgelast tot april. De voetbalkalender raakt daardoor overvol, want door voorjaarsstormen en een stevige winter waren er al veel wedstrijden afgelast. De vraag is of competities nog wel het einde kunnen halen.

De vijfde klasse E (district Zuid II) is zonder twijfel het meest gehavend van alle competities in Brabant. Fiducia en MVC speelden daarin slechts elf wedstrijden. Koploper FC De Rakt kwam tot dusver in dertien van de tot dusver zeventien mogelijke wedstrijden in actie. De Udenaren moeten - nu er er zeker weer drie wedstrijden worden afgelast - nog minimaal acht wedstrijden inhalen. Dat betekent dat er minder inhaaldagen op de planning van de KNVB zijn ingetekend dan dat er wedstrijden in te halen zijn.

  1. Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’
    PREMIUM
    AMATEURVOETBAL

    Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’

    Al anderhalf jaar schiet CHC de ene na de andere tegenstander aan gort. In een ontketend tempo leek de tweede klasse het volgende station te worden van de allesvernietigende trein, met coach Fatah Hadouir als machinist die maar kolen op het vuur blijft gooien. Maar uit het niets schoot de locomotief dinsdag van het spoor en dat komt niet door de Bosschenaren zelf. De beschuldigende vingers gaan richting de KNVB.