Volledig scherm
HVCH op archiefbeeld © BD / Peter van Huijkelom

HVCH-trainer verrassend positief na verlies: ‘Een mooie en goede nederlaag’

Zondag 1CHVCH werd zondagmiddag met 2-0 de bus ingestuurd door Woezik. Na afloop zag de trainer, Roy de Haan, het positief in. 

Woezik - HVCH 2-0 (0-0). 58. Gijs Diebels 1-0, 86. Jesper Rikken 2-0.

HVCH verloor van het eveneens nog ongeslagen Woezik. De mannen uit Heesch deden het erg goed. Toch kregen ze twee doelpunten tegen. ,,Schoten van afstand. Onhoudbaar”, zei HVCH-trainer Roy de Haan.

Zijn team ging dan wel onderuit, de oefenmeester was vooral tevreden. ,,We hebben een mooie, goede nederlaag geleden. Als we elke week zo spelen, wordt het een mooi seizoen. Daarnaast is het goed zo vroeg de andere kant van de medaille te zien.”

Erp - NEC 2-1 (0-1). 5. 0-1, 30. Rens van der Steen 1-1 , 50. Ruud Delisse 2-1, 75. 2-2, 85. Ruud Hanenberg 3-2.

Erp won voor het eerst dit seizoen in de eerste klasse C. Het was lang spannend tegen de amateurs van NEC. ,,Deze keer konden we wel toeslaan”, zei de tevreden Erp-trainer Jurgen van Wanrooij. Ruud Hanenberg maakte vijf minuten voor tijd na een pass van Emiel van der Sanden de winnende treffer.

Erp staat nu op drie punten. ,,Dat hadden er ook zes of zeven kunnen zijn”, vond Van Wanrooij. ,,Wij misstaan niet in de eerste klasse.”

Top - Nemelaer 3-1 (1-0). 19. Aram Pusters 1-0, 67. Anwar Tuithof 2-0, 73. Anwar Tuithof 3-0, 79. Gijs van Baast 3-1.

TOP won met 3-1 van Nemelaer, dat voorlopig zonder de geblesseerde goalgetter Joeri Vugts moet spelen. De Ossenaren speelden prima en wonnen verdiend. Het was na de goal van Aram Pusters wachten op meer doelpunten. Anwar Tuithof maakte die.

,,Tuithof is de kers op de taart van een aanval”, zei TOP-trainer Bas Gösgens. ,,Hij hoeft niet eens goed te spelen om kansen te krijgen. Met zijn traptechniek is het altijd lastig voor tegenstanders als hij mee doet. “

,,Het positieve is dat we tot het einde door bleven knokken en dat we het niet lieten lopen na die 3-0", zag Nemelaer-coach Theo van Geffen.

Rhode - Brabantia 3-3 (1-0). 41. Mark van der Zanden 1-0, 54. Bas van Kuringen 2-0, 77. Joep van de Mortel 3-0, 83. Moreno Koenders 3-1, 89. Marvin Mollen 3-2, 90+3. Luuk Bouman 3-3.

Rhode stond een kwartier voor tijd nog op een comfortabele 3-0 voorsprong, maar zag die alsnog worden verspeeld. ,,We hadden iets rustiger moeten blijven. Dan hadden we misschien nog wel op 4-0 kunnen komen”, baalde Rhode-spits Simon van de Wetering, die met een fraaie assist een groot aandeel had in de 2-0 van Bas van Kuringen.

Sc ‘t Zand - Unitas’30 0-3 (0-2).

‘t Zand-trainer Jan de Hoon had gemengde gevoelens na het verloren duel. ,,Maar het positieve gevoel overheerst. We speelden goed, creëerden genoeg kansen en lieten dingen zien waar we mee vooruit kunnen.”

Het bijzondere aan de wedstrijd is dat SC ‘t Zand het duel verloor door slechts een paar momenten waar de scherpte ontbrak. ,,Vooral in de omschakeling. Daardoor scoorden zij de 0-1 en 0-2.”