Jordy Rosenbrand doet push-ups na het verlies van een challenge.
Volledig scherm
Jordy Rosenbrand doet push-ups na het verlies van een challenge. © Roel van der Aa

In een quiz over NEO'25 ontbreekt Rosenbrand niet

Het voetballen ligt stil. Maar bij NEO'25 worden de spelers wel degelijk aan het werk gezet. Is het niet fysiek dan is het wel geestelijk.

Als Jordy Rosenbrand zijn hoofd in zijn nek legt, dan, zo weten verdedigers in de derde klasse D, moet je heel goed oppassen. Vliegt de aanvaller van NEO'25 je misschien razendsnel voorbij. Als hij dan kan uithalen, is Leiden nogal eens in last. Zo bereikte hij op 15 februari in de thuiswedstrijd tegen TSVV Merlijn een mijlpaal: de Sprang-Capellenaar maakte zijn 99ste én 100ste doelpunt. Het was de laatste keer dat Nederland En Oranje kon juichen, de week daarna was koploper GDC te sterk (2-0). En daarna dook de coronacrisis op.

Het voetballen mag dan afgelopen zijn, op sportpark De Gaard zitten ze niet stil. Trainer Stefan Brok heeft samen met samen assistent-trainer Patrick Leijtens en Dick Timmermans allerlei uitdagingen verzonnen. Om de conditie op peil te houden, om de teamspirit erin te houden. ,,We zijn begonnen met een loopchallenge", zegt Rosenbrand (30). ,,Niet in een groep natuurlijk, maar je neemt het op tegen een teamgenoot. Ook weer virtueel. Ieder moest thuis een eigen parkoers van 5 kilometer uitzetten. Via een app kun je de tijd bijhouden. Of ik er iets om geef? Helemaal niet, bij lopen moet er wel een bal aan te pas komen."

Was de eerste keer een aardig geintje, de tweede hardloopwedstrijd over één kilometer was serieuzer van opzet. ,,Ook weer met tweetallen. Als je verloor, moest je twintig keer opdrukken." Je kunt toch ook je snor drukken? Niemand die het weet of je dat wel doet. ,,Je moest het filmen en appen naar Stefan."

Pubquiz

Rosenbrand verloor van Mitch Sofner, kon aan de slag met die work-out. ,,Met heel veel plezier. Ik doe veel aan krachttraining in de sportschool." Vorige week kwam het creatief brein met een thuispubquiz op de proppen. Allemaal vragen over het afgelopen seizoen. ,,Leuk, hoor. Zo blijven we toch een beetje aan de gang."

Voor Rosenbrand was het sneu dat het seizoen abrupt eindigde. ,,Ik zat lekker in mijn vel, pikte mijn doelpunten mee. De honderdste was natuurlijk de mooiste. Ook als team deden we het lekker, stonden netjes in de middenmoot." De start van NEO'25 was niet best. Wat wellicht ook telde: de kraanmachinist stond niet bij de eerste elf op het wedstrijdformulier. ,,Ik had het te druk met mijn werk en daardoor te weinig getraind. Dus kwam ik op de bank terecht. Door hard te werken kreeg ik mijn kans." Daarna, al of niet door de inbreng van de spits, ging het lopen bij de Tricolores.

NEO'25 is geen ploeg met hoogvliegers, toch hebben tegenstanders het er niet op. ,,We vliegen erin, werken keihard voor elkaar. Dat is onze kracht. Vind ik ook hartstikke mooi. Geef er eentje het seintje om te jagen, dan komt die vechtlust boven." Nu even niet meer. In september gaat de jacht verder: op punten, op nog meer doelpunten.