Volledig scherm
Venhorst op archiefbeeld © BD / Peter van Huijkelom

Jeugdspelers schitteren bij Venhorst en Heeswijk

Zondag 2hDoor veel afwezigen waren Venhorst en Heeswijk zondag genoodzaakt een aantal jeugdspelers op te stellen. Beide ploegen wonnen. 

Tweede klasse H

Venhorst – SVSSS 2-0 (1-0). 21. Rens van Sleeuwen 1-0, 88. Thijs van Sleeuwen 2-0.

,,We wisten wel iets over SVSSS en hebben daar /onze strategie op losgelaten”, vertelde Venhorst-coach Joost Janssen, die duidelijk in zijn nopjes was. ,,Dat werkte heel erg goed. We hebben echt verdiend gewonnen.”

Door de aardig gevulde blessurebank van Venhorst was de coach genoodzaakt A-junioren in te zetten, en die stelden hem geenszins teleur. ,,Zowel Mika van Creij als Jelle van Gerwen maakten hun debuut in het eerste en hebben het echt goed gedaan”, zei oefenmeester Janssen.

SVSSS-trainer Cemal Yilmaz was na afloop duidelijk. ,,SVSSS heeft collectief gefaald. Alles dat fout kon gaan, ging fout en daarnaast pakten we vier stomme gele kaarten.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was dat de ploeg uit Udenhout geen moment in de wedstrijd kwam. ,,Complimenten aan Venhorst”, vervolgde Yilmaz. ,,Wij moeten ons schamen. De kansjes die we creëerden, verzilverden we niet. We waren gewoon veel te slordig.”

Heeswijk – DAW 1-0 (0-0). 83. Stef Adank 1-0 (P).

,,Na de winterstop is het altijd even wennen, dus ik ben blij dat we de drie punten hebben gepakt”, aldus Heeswijk-coach Stef Sijbers. ,,We hebben de punten hard genoeg nodig.” Des te zuurder was het verlies voor DAW-oefenmeester Rob van der Ven. ,,Echt een zure nederlaag”, aldus laatstgenoemde. ,,We creëerden prima kansen maar er ontbrak scherpte in onze afronding.”

Bijzonder was het feit dat een van de beste spelers van het veld een A-junior was. ,,Wouter de Visser speelt normaal in de A1 maar verving vandaag Sten van de Berg”, aldus Heeswijk-coach Sijbers. ,,Vervolgens is-ie een van de besten van het veld. Ga er maar staan als A-junior, ontzettend knap.”

Helvoirt – Prinses Irene 0-3 (0-1). 8. Thomas Lommers 0-1 (e.d.), 84. Wibe van Rooij 0-2, 86. Tim van den Brand 0-3.

Helvoirt-trainer Henk van Hattum: ,,Binnen tien minuten liepen we al achter de feiten aan, als een terugspeelbal van Thomas het doel inrolt. Dat speelde Prinses Irene in de kaart: ze vinden het prettig om op de counter te spelen. Maar wij speelden erg slordig, we hebben maar tien minuten goed gespeeld.”

Bijzonderheid: Martijn Luijbregts stond op doel bij Helvoirt, omdat Walter Vromans op wintersportvakantie is. Luijbregts kwam afgelopen zomer over van het Belgische KFC Meer, maar kwam door blessures nog weinig aan spelen toe.

,,Erg lekker dat we met 3-0 hebben gewonnen”, stelde Prinses Irene-coach Erik Meulendijk. ,,We kwamen al vroeg op voorsprong door een eigen doelpunt van hun kant, maar we hadden het al veel sneller moeten beslissen. Ontevreden zijn we zeker niet met de drie punten.”

Tweede klasse E

TSC – Sarto 2-5 (1-1). 55. Daniël Kuipers 1-2, 60. Jules Swaak 1-3, 75. 2-3, 85. Mick van Schijndel 2-4, 87. Dani Koks 2-5

,,Het voelde alsof we een hele wedstrijd hebben gespeeld. Zo rommelig was het”, zei Sarto-coach Max Raeven over de resterende 51 minuten die zijn ingehaald. ,,Maar we hebben de koppositie heroverd en vijf keer gescoord. We zijn goed aan de tweede seizoenshelft begonnen.”

Na acht minuten spelen raakte een speler zodanig geblesseerd dat de ambulance het veld opkwam en het spel een kwartier stillag. TSC eindigde het duel met tien man na een rode kaart wegens commentaar op de scheidsrechter.

Tweede klasse F

EFC – Beerse Boys 1-0 (1-0). 35. Gijs Wuijts 1-0.

,,EFC is een titelkandidaat en we hebben hen goed partij geboden”, zei Beerse Boys-trainer Hans Staps. ,,Of het een gestolen punt was als we in de slotfase hadden gescoord? Dat maakt mij geen donder uit. Een punt is altijd lekker tegen een dergelijke tegenstander. Nu hebben we niks.”

EFC en Beerse Boys speelden nog 67 minuten uit van een eerder gestaakte wedstrijd. In de tweede speelronde liep de scheidsrechter een blessure op. Een vervanger was destijds niet voorhanden.