Volledig scherm
Jong Brabant op archiefbeeld © Beeld Werkt

Jong Brabant moet het hebben van de defensie: alle verdedigers scoren tegen Oisterwijk

Zondag 4dDe 6-0 overwinning op Oisterwijk was een hele mooie. De ploeg uit Berkel-Enschot moest het raar genoeg hebben van de verdediging. De vier spelers uit de achterste linie wisten allemaal het net te vinden. 

Jong Brabant – Oisterwijk 6-0 (2-0). 19. Jelle Jonkers 1-0, 41. Sjors van Wees 2-0, 52. Tijn van Santvoort 3-0, 58. Lukas van Nieuwamerongen 4-0, 74. Tom Bastings 5-0, 88. Tony Haans 6-0.

Moment van de wedstrijd: Vlak voor tijd scoort Tony Haans zijn eerste doelpunt ooit voor Jong Brabant. Een mooi schot in de bovenhoek bracht een ‘big smile’ op het gezicht van Haans.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Alle vier de verdedigers scoorde vandaag voor Jong Brabant.

TSV Gudok – SC Elshout 3-0 (1-0). 32. Joost Obbens 1-0, 75. Jeffrey Vos 2-0, 84. Koen Verstappen 3-0.

Moment van de wedstrijd: Pas laat in de tweede helft maakte Gudok de bevrijdende 2-0. ,,We beloonden onszelf niet snel genoeg’’, zag Gudok-trainer Hans Staps.

In de 67ste minuut wordt Thom van Delft neergehaald binnen de beruchte lijnen. ,,Een zuivere strafschop, dus een kans om terug te komen in de wedstrijd”, zegt assistent-trainer Freddy Kuijpers, die volgend seizoen een jeugdelftal van RKDVC onder zijn hoede krijgt. ,,De scheidsrechter geeft ‘m niet. Dat is al de tweede wedstrijd op rij dat Thom een zuivere pingel wordt ontnomen.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We stonden vandaag tegen een bus te voetballen”, zei Staps over de speelwijze van Elshout.

Nevelo – Audacia 3-3 (1-2). 3. Jur Janssen 0-1, 13. Bram Swinkels 0-2, 20. Rens van Lissem 1-2, 72. Jurgen Damen 2-2, 78. Ward Ketelaars 2-3, 90+2. Maxim Wouters 3-3.

Moment van de wedstrijd: In de allerlaatste minuut maakt Maxim Wouters nog de 3-3 na een gigantische blunder van de doelman van Audacia.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Dit was reclame voor de vierde klasse. Veel strijd, regen en harde duels”, zei Martijn van Wanrooy, trainer van Audacia.

GSBW – Reeshof 3-2 (3-0). 3. Matthew Haneveer 1-0, 16. Igor van Loon 2-0, 32. Nermin Husic 3-0, 57. Ryan Geuze 3-1, 67. Koen van de Otterloo (pen.) 3-2.

Moment van de wedstrijd: Het eindsignaal was bevrijdend voor GSBW. ,,We hebben met man en macht de overwinning over de streep getrokken’’, zei Dennis de Bruijn, coach van de ploeg uit Goirle.

Bijzonderheid van de wedstrijd: In de laatste tien minuten kreeg Reeshof nog drie à vier kansen op de 3-3, maar de punten bleven uiteindelijk toch in Goirle.

Den Dungen - HHC’09 0-0.

Moment van de wedstrijd: Het eindsignaal. ,,Het was een knappe prestatie om hier een punt te pakken”, zegt HHC-trainer Senad Hadzic. ,,We misten vier basisspelers en dat tegen een technisch goede ploeg. Daarom hebben we het accent op de verdediging gelegd. Die jongens hebben fantastisch in hun taak gevoetbald. Dat verdiend een groot compliment.”

 ,,We waren net zo slecht als het weer, we hebben te weinig gecreëerd”, vond Den Dungen-trainer Ben Hoek.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We waren wel beter, want onze keeper André van Grinsven moest zichzelf bezig houden om het niet koud te krijgen”, aldus Hoek.

Aanvoerder Shakeb Ahonzada was er niet bij. ,,Die gaat dit seizoen niet meer spelen”, zegt Hadzic. ,,Hij geeft zijn school voorrang. Noodzakelijk, want als hij bepaalde examens niet haalt, moet Shakeb het hele schooljaar overdoen. Daar past hij voor.”

CHC – WSJ 8-0 (5-0). 14. Fayssel El Ghamarti 1-0, 17. Joep van der Heijden 2-0, 18. Younes Hadouir 3-0, 36. Joep van der Heijden 4-0, 45. Joep van der Heijden 5-0, 47. Ricardo Kazanci 6-0, 51. Younes Hadouir 7-0, 73. Younes Hadouir 8-0.

Moment van de wedstrijd: ,,In het laatste kwartier ging niemand het duel meer aan. Vanwege het veld was dat niet meer verantwoord”, merkte CHC-trainer Fatah Hadouir.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Joep van der Heijden en Younes Hadouir scoren allebei drie doelpunten.

Were Di - Viola 5-2 (0-2). 12. Remco Meeuwis 0-1, 20. Remco Meeuwis 0-2, 51. Jaap van Meel 1-2, 70. Jaap van Meel 2-2, 74. Joep Kuijpers 3-2, 85. Daan van Oudheusden 4-2, 90. Joep Kuijpers 5-2.

Moment van de wedstrijd: In vier minuten zorgt Jaap van Meel persoonlijk voor de comeback van Were Di.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Were Di-trainer Coen Vos was in zijn nopjes na de wedstrijd: ,,We hebben veerkracht getoond. Hier stond echt een vriendengroep die voor elkaar door het vuur gingen.’’

Viola kon zaterdagavond de weelde van een 0-2-voorsprong bij rust niet vasthouden. ,,De beslissingen van de scheidsrechter vielen steeds in ons nadeel uit”, concludeerde Viola trainer Frans Tekath.