Volledig scherm
Karami in duel met Crowley. © Marcel van Dorst

Jong Brabant verzet wedstrijd voor Willem II-NAC: ‘De helft van de selectie zat in het stadion’

Zondag 4dDe spelers van Jong Brabant zijn echte Willem II-supporters en dus ontstond er deze week een probleem. De wedstrijd uit tegen SC Elshout viel bijna tegelijkertijd met de derby van de Tricolores tegen NAC. Er werd gepraat met Elshout en een oplossing gevonden: de wedstrijd verplaatsen en later beginnen. 

Jong Brabant – SC Elshout 1-1 (1-1) 30. Thom van Delft 0-1, 33. Jelle Jonkers 1-1.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Eigenlijk zou SC Elshout thuis spelen. ,,Maar Jong Brabant wilde de wedstrijd graag verzetten, want veel spelers wilden naar Willem II tegen NAC toe”, zegt SC Elshout-leider Van Noije. ,,Het liefst zou Jong Brabant op zaterdag spelen, dat zagen we niet zitten. Omdat Willem II al om twaalf uur aftrapte, hebben we het duel verzet naar kwart voor vier.”

Jong Brabant-coach Boy van den Bogaard was erg blij met de tegenstander. ,,Hulde voor Elshout dat dit kon”. Voetballen was sowieso onmogelijk geweest voor de ploeg uit Berkel-Enschot. ,,De helft de selectie zat namelijk in het stadion.‘’

Moment van de wedstrijd: ,,We hebben een mooie wedstrijd gezien, het ging alle kanten op”, zegt Gilbert de Fijter, trainer van SC Elshout. ,,Wel een rare scheidsrechter, want hij gaf bij een wissel de speler die eruit ging en erin kwam zomaar een gele kaart. Vorig jaar flikte dezelfde scheids dat ook in de wedstrijd tegen Jong Brabant. Maar toen was Jong Brabant de klos.”

Were Di – TSV Gudok 1-2 (0-0). 53. Jaap van Meel (pen.) 1-0, 66. Dave Hoezen 1-1, 68. Jeffrey Vos 1-2.

Moment van de wedstrijd: De bal van Jeffrey Vos leek houdbaar, maar de bal werd van richting veranderd en de keeper tastte mis.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Tien minuten voor tijd kreeg Martijn Clijsen een gele kaart en de scheidsrechter dacht dat het zijn tweede was en dus rood. Het spel ging verder ondanks vele protesten van Were Di, want het was namelijk Clijsen zijn eerste kaart. Uiteindelijk draaide de scheidsrechter zijn beslissing terug en mocht Clijsen weer meedoen.

Den Dungen – GSBW 4-1 (1-0). 41. Yoeri van Grinsven 1-0, 50. Daan van de Heijden 2-0, 80. Lars van Nieuwburg 3-0, 88. Luuk Becker 3-1, 90. Lars van Nieuwburg 4-1.

Moment van de wedstrijd: ,,We beslissen de wedstrijd door vlak voor en vlak na de rust te scoren”, zag Den Dungen-trainer Ben Hoek. Na de 2-0 ging GSBW erg aanvallend spelen om nog een resultaat te kunnen boeken. Zes minuten voor tijd kregen ze toch de genadeklap en werd het 3-0.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Lars van Nieuwburg stond reserve, omdat hij de hele week niet had meegetraind. Hij zat voor zijn werk een week in Leeuwarden, maar scoort vandaag wel twee keer”, aldus Hoek. Ondanks een gelijkopgaande eerste helft stond er uiteindelijk toch een duidelijke uitslag op het scorebord.