Volledig scherm
Archiefbeeld. © Beeld Werkt

Jong FC Den Bosch slaat na rust toe

zaterdag hoofdklasse AJong FC Den Bosch heeft het seizoen afgesloten met een 6-1 overwinning op XerxesDZB. Dat was vooral te danken aan een doelpuntrijke tweede helft.

Jong FC Den Bosch - XerxesDZB 6-1 (1-0). 7. Dilivio Hoffman 1-0, 48. Robin Voets 2-0, 54. Dilivio Hoffman 3-0, 72. William Darjij 3-1, 75. Dhoraso Moreo Klas 4-1, 76. Steven van der Heijden 5-1, 84. Dilivio Hoffman 6-1. Bijz.: Moreno Marengo (XerxesDZB) mist strafschop in 22ste minuut. Max Kappen (Jong FC Den Bosch) mist strafschop in 67e minuut.

Moment van de wedstrijd: Dat vond eigenlijk na afloop plaats. Een aantal spelers van Jong FC Den Bosch speelde hun laatste wedstrijd in Stadion De Vliert en namen zodoende afscheid. Jong FC Den Bosch eindigt door de 6-1 thuiszege op de vijfde plaats van de zaterdag hoofdklasse A. Komend seizoen zullen de Bossche beloften weer uitkomen in de competitie voor beloftenelftallen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Jong FC Den Bosch-doelman Felino Helderton onderscheidde zich bij een tussenstand van 1-0 door een strafschop van de bezoekers te stoppen. Ook Max Kappen miste halverwege de tweede helft een strafschop namens Jong FC Den Bosch.

Smitshoek - Achilles Veen 1-0 (0-0).

Moment van de wedstrijd: ,,We hadden wel de intentie om er nog iets uit te halen. Maar toch leek het dat er bij ons ‘de lucht’ uit was. We hebben na rust nog wel twee keer de lat geraakt”, aldus Achilles Veen-trainer Johan van Bijsterveld.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Van Bijsterveld: ,,Een afsluiting van een kleurloos seizoen. Maar ja dat hoort er ook bij. We hebben er veel van geleerd. Gelukkig is de rust in de ploeg terug. Ik denk dat we daarmee ook weer het fundament voor volgend seizoen hebben gelegd.”