Volledig scherm
Vlaardingen / Voetbal / Zwaluwen - Jong FC Den Bosch (hoofdklasse) © Roel Dijkstra

Jong FC Den Bosch start competitie met doelpuntrijk gelijkspel

hoofdklasse AOp bezoek bij Zwaluwen trapte Jong FC Den Bosch vanmiddag af voor zijn eerste competitieduel in de zaterdag hoofdklasse A. Na negentig minuten stond er in Vlaardingen een 3-3 eindstand op het bord.

 Bij de Bosschenaren maakte aanwinst Amine Khammas (gehuurd van Racing Genk) voor het eerst zijn opwachting. Hij maakte op de linksbackpositie direct de negentig minuten vol. Verder waren er basisplaatsen voor de a-spelers Imrane Oulad Omar, Ruben Rodrigues, Jort van de Sande en Konrad Sikking.

Na een kwartier kwam Jong FC Den Bosch op voorsprong in Vlaardingen. Een schot van Oulad Omar werd in eerste instantie nog gekeerd, waarna Ruben Rodrigues uit de rebound wel raak schoot. Uit een strafschop, die volgens Jong FC Den Bosch-coach Erik van der Ven vrij makkelijk werd gegeven, kwam Zwaluwen op 1-1. Met diezelfde tussenstand zochten beide teams ook de kleedkamer op.

Tijdens de tweede helft toonden de Bosschenaren veerkracht. Binnen een tijdsbestek van tien minuten kwam de ploeg tweemaal op achterstand. Omar Boulamhayan zorgde er met twee treffers voor dat Jong FC Den Bosch nog met een gelijkspel huiswaarts keerde. De middenvelder noteerde na goed voorbereidend werk van Robin Voets de 2-2, waarna Boulamhayan in de extra tijd uit een hoekschop de derde Bossche treffer binnen kopte. 

  1. Overzicht | OJC speelt in slotseconden gelijk, Hilvaria verliest degradatiekraker
    amateurvoetbal

    Overzicht | OJC speelt in slotsecon­den gelijk, Hilvaria verliest degradatie­kra­ker

    De zonnestralen kussen het gelaat, na weken van kou en ellende is de eerste lekkere voetbalzondag aangebroken. In Midden-Brabant stonden weer verschillende fraaie potjes op het programma. Zo was er de streekderby tussen Heeswijk en DAW in 2H. Maar ook de degradatiekraker tussen Hilvaria en Bladella. OJC Rosmalen hield het lang spannend in het duel tegen Westlandia. Pas in de slotseconden maakte de ploeg uit Rosmalen de gelijkmaker.