Volledig scherm
Dussense Boys op archiefbeeld. Hier stond P. Nooit de Nul niet op goal. © Pix4Profs / Johan Wouters

Keeper van tweede ‘P. Nooit de Nul’ doet onmogelijke: een clean sheet

Zondag 4cAls keeper van het tweede heeft Corné van Giessen de bijnaam P. Nooit de Nul. Elke wedstrijd krijgt de sluitpost wel een doelpunt tegen. In het eerste van Dussense Boys presteerde hij juist uitermate goed.

Dussense Boys - Right’Oh 1-0 (1-0) 4. Lars Branderhorst 1-0.

Moment van de wedstrijd: Corné van Giessen stond op doel bij de Boys. ,,Hij is keeper van het tweede”, zegt trainer Antoine Hoevenaren. ,,Ze noemen hem daar P. Nooit de Nul. Want altijd vliegt er wel een doelpunt tegen de touwen. Vandaag dus niet, hij werd in de kantine als een held onthaald.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Nog nooit had Dussense Boys twee keer in één seizoen van Right’Oh gewonnen.

Be-Ready - VCW 4-1 (1-1) 16. Tim van Dam 1-0. 24. Pim van Oers 1-1, 66. Robin van den Noort (pen.) 2-1, 89. Bas van den Noort 3-1, 90. Robin van den Noort 4-1.

Moment van de wedstrijd: ,,We hebben het nog behoorlijk lastig gehad tegen VCW”, vond trainer Marco Verschuren. ,,Uiteindelijk konden we die verdediging toch nog kraken.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Robin van den Noort, topschutter van Be-Ready, keert volgend seizoen weer terug naar zijn oude club, SCO.

Blauw Wit’81 - Berkdijk 4-0 (1-0) 17. Nick Jansen 1-0, 50. Frank van beek 2-0, 66. Rob Claassen 3-0, 79. Bart van Laarhoven 4-0.Rood: 63e minuut Melvin van Rijswijk en 89e minuut Jeroen Schäfer, beiden van Berkdijk.

Moment van de wedstrijd: de rode kaart van Jeroen Schäfer. ,,Hij gooide de bal bij een ingooi tegen de rug van een speler van Blauw Wit. Op zich mag dat, er lag wel frustratie in. Om dat met rood te bestraffen, is belachelijk”, aldus Erik van Esch, trainer van Berkdijk.

Moment van de wedstrijd: Rob Claassen miste een penalty, maar scoorde in de rebound. Blauw Wit was stukken beter en bij 3-0 was het echt gespeeld.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het was de derby van het seizoen voor de ploegen. In een tamme derby met twee onterechte rode kaarten voor Berkdijk bleek Blauw Wit de duidelijke winnaar.

De reservekeeper van Blauw Wit’81 wilde niet keepen, dus werd er een speler van het derde opgesteld. ,,Als je dan niet kunt scoren, zegt genoeg”, zegt Van Esch, die een “slappe derby” zag.