Volledig scherm
Jaap van der Waarden (Dongen, midden) speelt Same KErsten (links) en Mats Deijl (rechts) uit © Jules van Iperen/Beeld Werkt

Koenen helpt Dongen aan nieuwe thuiszege tegen Jong Den Bosch

DONGEN- In eigen huis blijft Dongen sterk presteren in de derde divisie zondag. Een doelpunt van Remon Koenen bleek genoeg voor een 1-0 zege op Jong FC Den Bosch.

In de eerste helft had Dongen moeite om de stugge defensie van Jong FC Den Bosch te passeren. Zoals gebruikelijk speelden de Kanaries aanvallend voetbal, maar slaagden de blauw-gelen er niet in om veel kansen te creëren.

Na de rust schakelde Dongen nog een tandje bij. De druk op de Bossche defensie werd groter en halverwege de 2de helft viel de bevrijdende treffer voor Dongen. Met zijn 1ste balcontact bediende invaller Mart van Bree in de 67ste minuut Remon Koenen, die van dicht bij raak schoot: 1-0. Dit was ook de verdiende uitslag, want beide teams creëerden hierna geen grote scoringskansen meer. "Vorig jaar stond Remon nog wel eens te dromen langs de lijn, nu is hij veelvoudig beslissend voor ons", jubelde Dongen-coach Ron Timmers.