OSS’20 wint van Quick
Volledig scherm
OSS’20 wint van Quick © De Kler Marcel

Koploper OSS’20 met moeite langs nummer laatst Quick

Derde Divisie zondagOp de ranglijst kunnen OSS’20 en Quick niet verder uit elkaar staan. Op het veld was zondag niets te zien van dat verschil.

Quick - OSS’20 1-2 (1-2). 7. Frank van der Heiden 1-0, 15. Bram Eltink 1-1, 30. Rob van Sonsbeek 1-2.

Koploper OSS’20 won met één doelpunt verschil van nummer laatst Quick. ,,Dat is niet gek, want Quick heeft een goede ploeg en gaat echt niet onderaan eindigen”, merkte OSS’20-trainer Bertran Kreekels op. Zijn team en de tegenstander speelden vooral een rommelige wedstrijd, waarin na een halfuur al niet meer gescoord werd.

Opmerkelijk was dat Bram Eltink na een kwartier spelen op fraaie wijze een vrije trap benutten. De linksback krulde de bal voorbij de keeper van Quick.

Dongen - ADO‘20 3-2 (1-0) 28. Anouar Moukouh, 70. Anouar Moukouh, 80. Nassim Asrih

Vijf treffers, een niet benutte penalty en een eigen goal, Dongen - ADO’20 had alle ingrediënten van een smakelijke voetbalmaaltijd, door de thuisclub na een spannende blessuretijd over de streep getrokken. Erbas was trots op zijn spelers. “Dongen liet de echte wil om te winnen zien,” vond hij. “Genoten heb ik van een paar rasvoetballers bij ons, die dit keer voor voldoende rendement zorgden.”

Dat laatste zal hem een opgelucht gevoel geven, want vooraf aan ADO’20 stipte hij juist het euvel van gebrek aan stootkracht aan. “Twee keer gewonnen pas. Te weinig, want bij vijf gelijke spelen hadden we gezien de kansen drie keer moeten winnen.” Erbas zag zijn ploeg wel groeien de laatste weken. Prima veldspel, dat tegen ADO’20 opleverde met drie goals van kwaliteit.

Twee keer werd Anouar Moukouh de gevierde man. Na 28 minuten scoorde hij na aangeven van uitblinker Nassim Asrih. Pal na rust verdubbelde hij de voorsprong uit een lekkere assist van Robin de Man. Met 2-0 leek Dongen op rozen te zitten, maar een eigen goal van Jan Jr. Gerrits ( hij kopte een vrije trap van ADO- speler Mazreku binnen) gooide even roet in het eten. Erbas: “Mijn keeper Wessel Sprangers ging hierbij niet vrijuit, maar hij herstelde zich fantastisch met die gestopte strafschop.”

Sprangers deed dat bij een 3-1 voorsprong van Dongen, omdat even daarvoor Asrih scoorde na prachtig voorbereidend werk van Mart van Bree. Van Bree speelde voor de zoveelste keer zijn directe man uit en zag vervolgens de ruimte voor Asrih. Met de manier waarop Asrih scoorde kreeg hij de handen op elkaar. Weer kon Dongen zich bij 3-1 opmaken voor de winst, opnieuw sloeg de twijfel toe toen in de 69ste minuut arbiter Henshuijs naar de stip wees na een overtreding van verdediger Robert Roosen. Het werd het moment van Wessel Sprangers. De keeper van Dongen rook de goede hoek en stopte de penalty van Donny Rijnink. Nadat Thom Avontuur met een vrije trap op de lat de 4-1 miste, kwam ADO’20 alsnog op 3-2 door een treffer van David Boushiba. Dongen knokte zich vervolgens door de zeven resterende minuten en een tergend lange blessuretijd, maar bleef op de been. Erbas: “Ik ben hier vrij plotseling ingestapt. Veel spelers waren vertrokken. Mijn beeld vooraf was een lastig seizoen, maar deze jonge gasten laten prima voetbal zien.”

  1. Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’
    PREMIUM
    AMATEURVOETBAL

    Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’

    Al anderhalf jaar schiet CHC de ene na de andere tegenstander aan gort. In een ontketend tempo leek de tweede klasse het volgende station te worden van de allesvernietigende trein, met coach Fatah Hadouir als machinist die maar kolen op het vuur blijft gooien. Maar uit het niets schoot de locomotief dinsdag van het spoor en dat komt niet door de Bosschenaren zelf. De beschuldigende vingers gaan richting de KNVB.