Volledig scherm
16-11-2019: Voetbal: Kozakken Boys v IJsselmeervogels: Werkendam einde wedstrijd © BSR Agency

Kozakken Boys kan koploper IJsselmeervogels niet verrassen

tweede divisieKozakken Boys trof bij ranglijstaanvoerder IJsselmeervogels een aantal oude bekenden. Verdediger Sanny Monteiro, aanvoerder Gwaeron Stout en spits Ahmed el Azzouti keerden terug op sportpark De Zwaaier. Vorig seizoen waren ze trefzeker voor Kozakken Boys in het met 5-0 gewonnen duel met IJsselmeervogels. Deze keer trokken ze met de bezoekers aan het langste eind. De vereniging uit Spakenburg won voor het eerst sinds het seizoen 2012-2013 weer eens in Werkendam. De wedstrijd in de tweede divisie eindigde in 1-3.

Kozakken Boys – IJsselmeervogels 1-3 (1-2). 7. Robbert Olijfveld 0-1, 27. Kay Tejan 1-1, 33. Robbert Olijfveld 1-2, 85. Danny van den Meiracker 1-3.
De bezoekers kwamen al na zeven minuten spelen op voorsprong. Het doelpunt kwam op naam van Robbert Olijfveld. De doelpuntenmaker kreeg de bal van Ahmed el Azzouti. Daarna kregen beide ploegen mogelijkheden, maar het was Kozakken Boys dat scoorde. Kay Tejan zorgde voor de gelijkmaker. IJsselmeervogels-doelman Jaimy Schaap kon eerste instantie de doelpoging van Leon Bot nog keren, maar de bal kwam terug bij Bot. Hij gaf voor op Tejan, die de bal vervolgens in het doel kopte. Toch gingen de gasten rusten met een voorsprong. Olijfveld schoot via de onderkant van de lat zijn tweede doelpunt van de middag binnen.

Volledig scherm
Kay Tejan (midden, rood-wit shirt) kopt namens Kozakken Boys de 1-1 tegen de touwen. © BSR Agency
Volledig scherm
Kozakken Boys viert de gelijkmaker tegen IJsselmeervogels. © BSR Agency

El Azzouti leek aan het begin van de tweede helft het duel te beslissen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Daardoor bleef het spannend en Kozakken Boys was in de tweede helft gevaarlijker dan voor rust, maar Tejan, Tyrone Conraad, Don Bolsius en Mark Veenhoven kregen het niet voor elkaar om één van de diverse kansen te benutten. Danny van den Meiracker liet aan de andere kant zien hoe het wel moet: 1-3.

Volledig scherm
Charlton Vicento (rechts) is Achraf Nejmi van IJsselmeervogels te snel af en geeft een strakke voorzet. © BSR Agency
Volledig scherm
Kozakken Boys-trainer Rick Adjei moest toezien hoe zijn ploeg verloor van koploper IJsselmeervogels. © BSR Agency
Volledig scherm
Op het drukbezochte sportpark zagen de toeschouwers hoe Robbert Olijfveld aanlegt om de 1-2 binnen te schieten. © BSR Agency