Volledig scherm
Kozakken Boys ging onderuit tegen Scheveningen. © BSR Agency

Kozakken Boys laat periodetitel liggen

tweede divisieKozakken Boys had het seizoen af kunnen sluiten met een periodetitel. Die kans liet de ploeg liggen door een 4-2 nederlaag bij Scheveningen. De derde periode ging naar Jong Vitesse dat wel won met 3-4, ondanks dat het tot vijf minuten voor tijd nog met 3-2 achter stond bij Excelsior Maassluis.

Scheveningen – Kozakken Boys 4-2 (0-0). 56. Giovanni van Ree 1-0, 62. Brandon Robinson 2-0, 71. Sven van Ingen 2-1, 85. Joël Donald 3-1, 89. Don Bolsius 3-2, 90+2. Joël Donald 4-2.

Moment van de wedstrijd: In de extra tijd was Kozakken Boys nog dichtbij de gelijkmaker. Na een vrije trap van Tim Eekman stond Quentin Jakoba helemaal vrij voor een open doel. Zijn inzet verdween echter over de goal.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Kozakken Boys liep door het verlies de derde periodetitel mis. Om die te winnen had het minimaal eenzelfde resultaat moeten halen als Jong Vitesse. De ploeg uit Arnhem won wel en pakte dankzij een 3-4 zege bij Excelsior Maassluis de laatste periodetitel. Kozakken Boys sluit het seizoen af als zevende.

  1. Van sterallures geen sprake: topschutter Joeri Vugts blikt terug en blijft jeugdliefde Nemelaer trouw
    PREMIUM
    Het seizoen van

    Van sterallu­res geen sprake: topschut­ter Joeri Vugts blikt terug en blijft jeugdlief­de Nemelaer trouw

    Met 29 goals, waarvan vijf hattricks, had Joeri Vugts (22) een groot aandeel in de knappe derde plek van Nemelaer in de eerste klasse C. De aanvaller was met name na de winterstop op stoom en kwam zelfs nog even dicht bij de prestigieuze BD Zilveren Schoen. Zijn goede spel viel ook op bij meerdere ploegen in hogere divisies, maar Vugts is vastbesloten: ,,Het is uitgesloten dat ik vertrek.”