Volledig scherm
Jordie van der Laan in actie namens Kozakken Boys © BSR Agency

Kozakken Boys-spijbelspits Van der Laan heeft lachers op de hand met pikant bekeraffiche

Vorig jaar haalde Kozakken Boys-speler Jordie van der Laan het landelijke nieuws. De toenmalig Telstar-aanvaller meldde zich ziek bij de club uit Velsen-Zuid, maar zat vervolgens doodleuk bij Tottenham Hotspur - Ajax in Londen. Gevolg: de Ajax-supporter werd ontslagen door Telstar. In de tweede ronde van de KNVB-beker kwam zaterdagavond voor Van der Laan een pikant potje uit de koker. ‘Zijn’ Ajax treedt aan tegen zijn oude werkgever Telstar. 

Op Twitter laat Jordie van zich horen. ,,Telstar - Ajax voor de KNVB Beker. Iemand enig idee hoe ik aan kaartjes kom? Waar is Menno Pot als je hem nodig hebt’. De Kozakken Boys-speler en fervent twitteraar laat weten er zelf wel om te kunnen lachen. ,,Het was bedoeld als grap. Ik ben niet van plan echt naar de wedstrijd te gaan.’’ Na zijn ontslag vorig jaar was de Ajax-supporter nog opzoek naar een kaartje voor de return in Amsterdam. Journalist Menno Pot kon wel lachen om spijbelactie van de toen clubloze voetballer en nam hem mee. ,,Menno heeft nu nog geen contact met mij opgenomen’’, zegt de goedlachse aanvaller. 

Er zijn bij Van der Laan geen echte plannen om naar Velsen-Zuid af te reizen voor het bekerduel, maar zou hij zich weer eens ziekmelden in de toekomst? ,,Dat gaat denk ik niet meer na vorig jaar’’, aldus de humoristische aanvaller. 

Dikke kop op beeld

Vorig jaar was de Cuijkenaar wel zo sportief om zijn leugentje om bestwil vanuit Londen op te biechten aan de clubleiding. ,,Het was dus niet zo dat mensen van de club verbaasd waren mij op tv-beelden te herkennen. Op dat moment waren ze namelijk al op de hoogte. Het blijft overigens wel bijzonder dat ik met mijn dikke kop drie keer in beeld ben gekomen.”

Voor de camera van De Gelderlander deed de aanvaller ook nog zijn verhaal.