Volledig scherm
Groothusen als speler van Dordrecht. © Erwin Spek

Kozakken Boys versterkt zich per direct met Arubaans international Groothusen

Kozakken Boys heeft Terence Groothusen per direct overgenomen. De 23-jarige spits zat per 1 januari zonder contract, omdat hij die had laten ontbinden bij Hibernians in Malta. Daar speelde de 6-voudig Arubaans international sinds de zomer van 2019. 

,,Terence is een grote, sterke spits met redelijke snelheid”, aldus technisch directeur Kees Spaan op de site van Kozakken Boys. ,,Een fysiek aanspeelpunt in de voorhoede is voor een team erg fijn om te hebben. In de winterstop zijn we met Charlton Vicento en Jordie van der Laan twee spitsen kwijtgeraakt. Na Siebe Schets ben ik ook enorm blij dat we Terence direct hebben kunnen toevoegen aan het elftal.”

De Amsterdammer kwam pas laat in het profvoetbal terecht. Hij speelde bij Zeeburgia, DWS en EDO voordat Dordrecht hem in 2017 oppikte uit het amateurvoetbal. Na 21 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie - waarin hij niet tot scoren kwam - vertrok hij naar Malta, waar hij driemaal doel trof. Ook speelde hij in de voorrondes van de Europa League tegen Shakhtjor Soligorsk uit Wit-Rusland. Daarnaast is hij in Malta spits geworden van Aruba, waar hij een goed koppel vormt met Randell Harrevelt.