Kwik, Kwek en Kwak steken hun kop in het 'zand'.
Volledig scherm
Kwik, Kwek en Kwak steken hun kop in het 'zand'. © M. Heintz

Kwik, Kwek én Kwak scoren voor Dussense Boys: ‘Dat is toch een jongensboek?’

Zondag 4CDe eendenbroertjes Kwik, Kwek en Kwak worden wel eens door elkaar gehaald. Dat kan niet worden gezegd van Lars Branderhorst, Joeri van Heel en Harry Sassen, maar toch hebben de Dussense boezemvrienden wel deze bijnaam verworven. Zondag maakten ze tegen Berkdijk allemaal een doelpunt. Een mooi feitje, vond ook Dussense Boys-trainer Eric van Genderen. 

Dussense Boys - Berkdijk 6-2 (3-1) 2. Joeri van Heel 1-0, 8. Thom van de Ven 1-1, 18. Lars Branderhorst 2-1, 20. Joeri van Heel 3-1, 55. Lars Branderhorst 4-1, 63. Harry Sassen 5-1. 75. Harry Sassen 6-1, 78. Thom van de Ven 6-2.

Lars Branderhorst, Joeri van Heel en Harry Sassen zijn boezemvrienden. Bij de Boys gaan ze door het leven als Kwik, Kwek en Kwak. ,,Lars is razendsnel, Joeri kan zijn mond niet dichthouden”, legt trainer Eric van Genderen uit. En Kwak? Van Genderen, lachend: ,,Heeft hij aan zijn vader te danken, denk ik.” 

Wat de oefenmeester zo mooi vindt: ,,Ze scoren vanmiddag alle drie twee keer, dat is toch een jongensboek?” Berkdijk deed het ook niet onaardig: pas vier keer gescoord in veertien wedstrijden, toch weer twee doelpunten erbij. Van Genderen: ,,Zo zie je maar weer: wij moeten minstens drie keer scoren om een wedstrijd te winnen.”

Raamsdonk - Waspik 0-4 (0-2) 23. Lesley Verschuren 0-1, 39. Lesley Verschuren 0-2, 78. Guido van den Hoven 0-3, 86. Guido van den Hoven 0-4.

Waspik had zich goed ingesteld op de harde wind. De ballen werden zo veel mogelijk over de grond gespeeld. Door het kwikzilveren spel van de voorwaartsen – veel beweging – wist de thuisclub niet waar ze het zoeken moest. Trainer Eugène van der Heijden was weliswaar tevreden over de uitslag, maar er klonk ook enige kritiek. ,,We hebben Raamsdonk te lang in leven gehouden. Nog wat scherper voor het doel, dan hadden we wel zes, zeven doelpunten gescoord.”

RWB - WDS’19 3-0 (0-0) 67. Serhan Eyupoglu 1-0, 70. Kevin Remie 2-0, 85. Bram van Iersel 3-0.

RWB is de beste ploeg in de vierde klasse C. Maar daar koop je niks voor als Storm Dennis over de velden raast. ,,Fatsoenlijk voetballen was echt niet mogelijk”, vond trainer Larry van Ommen. ,,Toch wilden we spelen, want we zitten in een flow.” Wind mee, of tegen: RWB had nagenoeg de hele wedstrijd de overhand. Toen na rust de ban was gebroken, was ook het verzet van WDS’19 gebroken.

Blauw-Wit’81 – VCW 5-2 (3-0). 4. Winston van Dijk 1-0, 6. Thimo Netten 2-0, 36. Bart van Laarhoven 3-0, 65. Bas Jansen 4-1, 87. Toby Netten 5-2.

,,We begonnen fel en binnen tien minuten stonden we al op 2-0. Na ruim een halfuur was het al 3-0 en VCW was eigenlijk onmachtig tegen ons. Er stond echt flinke wind en die kregen we tegen in de tweede helft en daarom werd het wel een stuk moeilijker om te voetballen. Na de aansluitingstreffer bleven we aanvallen en dat werkte. Bij de 4-2 maakte we ons ook nog niet echt zorgen en Toby zorgde op het einde nog voor, net als de vorige keer tegen VCW, de vijf op het scorebord”, zei Blauw-Wit’81-aanvoerder Martijn Claassen.