Leon Bot wordt door zijn ploeggenoten gefeliciteerd met het eerste doelpunt.
Volledig scherm
Leon Bot wordt door zijn ploeggenoten gefeliciteerd met het eerste doelpunt. © BSR Agency

Leon Bot helpt Kozakken Boys langs beloften FC Volendam, Drenthe maakt rentree

tweede divisieKozakken Boys won ondanks een rode kaart voor Mark Veenhoven met 2-1 van Jong FC Volendam. Dat was te danken aan twee treffers van middenvelder Leon Bot.

Kozakken Boys – Jong FC Volendam 2-1 (1-1). 22. Leon Bot 1-0, 35. Darius Johnson 1-1, 58. Leon Bot 2-1. Rood: 38. Mark Veenhoven (Kozakken Boys).
Kozakken Boys begon goed aan het duel en werd diverse keren gevaarlijk. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat er een doelpunt viel. Leon Bot schoot de Werkendammers op voorsprong. Ondanks het goede begin eindigde de thuisploeg de eerste helft in mineur. Eerst kwam Jong FC Volendam dankzij Darius Johnson op gelijke hoogte en vervolgens kreeg Mark Veenhoven een rode kaart.

25-01-2020: Voetbal: Kozakken Boys v Jong Volendam: Werkendam
2e divisie Amateurs 20192020
L-R Luuk Timmer scheidsrechter geeft rode kaart aan Mark Veenhoven van Kozakken Boys
Volledig scherm
25-01-2020: Voetbal: Kozakken Boys v Jong Volendam: Werkendam 2e divisie Amateurs 20192020 L-R Luuk Timmer scheidsrechter geeft rode kaart aan Mark Veenhoven van Kozakken Boys © BSR Agency

De gastheren moesten met tien man verder, maar kwamen toch op voorsprong na rust. Het was wederom Leon Bot die scoorde voor Kozakken Boys. In het vervolg hield de thuisploeg, waar Royston Drenthe zijn rentree maakte, stand. Het won ook zijn derde duel in 2020.

25-01-2020: Voetbal: Kozakken Boys v Jong Volendam: Werkendam
2e divisie Amateurs 20192020
L-R Dean James van Jong Volendam, Mark Veenhoven van Kozakken Boys
Volledig scherm
25-01-2020: Voetbal: Kozakken Boys v Jong Volendam: Werkendam 2e divisie Amateurs 20192020 L-R Dean James van Jong Volendam, Mark Veenhoven van Kozakken Boys © BSR Agency
  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.