Volledig scherm
Leon Bot wordt door zijn ploeggenoten gefeliciteerd met het eerste doelpunt. © BSR Agency

Leon Bot helpt Kozakken Boys langs beloften FC Volendam, Drenthe maakt rentree

tweede divisieKozakken Boys won ondanks een rode kaart voor Mark Veenhoven met 2-1 van Jong FC Volendam. Dat was te danken aan twee treffers van middenvelder Leon Bot.

Kozakken Boys – Jong FC Volendam 2-1 (1-1). 22. Leon Bot 1-0, 35. Darius Johnson 1-1, 58. Leon Bot 2-1. Rood: 38. Mark Veenhoven (Kozakken Boys).
Kozakken Boys begon goed aan het duel en werd diverse keren gevaarlijk. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat er een doelpunt viel. Leon Bot schoot de Werkendammers op voorsprong. Ondanks het goede begin eindigde de thuisploeg de eerste helft in mineur. Eerst kwam Jong FC Volendam dankzij Darius Johnson op gelijke hoogte en vervolgens kreeg Mark Veenhoven een rode kaart.

Volledig scherm
25-01-2020: Voetbal: Kozakken Boys v Jong Volendam: Werkendam 2e divisie Amateurs 20192020 L-R Luuk Timmer scheidsrechter geeft rode kaart aan Mark Veenhoven van Kozakken Boys © BSR Agency

De gastheren moesten met tien man verder, maar kwamen toch op voorsprong na rust. Het was wederom Leon Bot die scoorde voor Kozakken Boys. In het vervolg hield de thuisploeg, waar Royston Drenthe zijn rentree maakte, stand. Het won ook zijn derde duel in 2020.

Volledig scherm
25-01-2020: Voetbal: Kozakken Boys v Jong Volendam: Werkendam 2e divisie Amateurs 20192020 L-R Dean James van Jong Volendam, Mark Veenhoven van Kozakken Boys © BSR Agency
  1. Hilvaria geeft ‘goedmaakdoelpunt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’
    Zondag 2F

    Hilvaria geeft ‘goedmaak­doel­punt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’

    Een van de meest bekende voorbeelden van per ongeluk scoren is een goal van Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde per ongeluk in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker letterlijk een doelpunt 'weg'. Een voorval dat zich in Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht Beerse Boys een gratis doelpunt maken.