Volledig scherm
Alle ploegen in de KNVB-beker © KNVB

Loting KNVB-beker: Uno Animo ontvangt stuntploeg VVSB, OSS'20 tegen Noordwijk

In de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker stuit verrassing Uno Animo thuis op bekersensatie VVSB. Die ploeg haalde in 2016 nog de halve finale van het landelijke bekertoernooi. Ook Blauw Geel'38, Dongen, OJC Rosmalen en OSS'20 kennen hun tegenstanders.

Blauw Geel'38 speelt thuis tegen de winnaar van Urk - SDO, Dongen gaat op bezoek bij de winnaar van Alverna - ODIN'59, OJC Rosmalen treft thuis Flevo Boys. OSS'20 moet in tegenstelling tot de vier andere Brabantse ploegen wel aan de bak in de eerste kwalificatieronde. De derde divisionist speelt thuis tegen Noordwijk.

In totaal 70 amateurclubs verdwenen zaterdagochtend in de koker voor de loting van de eerste en tweede kwalificatieronde in de KNVB-beker. De eerste kwalificatieronde vindt plaats in het weekeinde van zaterdag 18 en zondag 19 augustus, de tweede kwalificatieronde op woensdag 22, zaterdag 25 en zondag 26 augustus.

Stuntploeg Uno Animo (tweede klasse) bereikte de landelijke KNVB-beker dankzij het behalen van de finale van de districtsbeker. In de halve finale werd tweedeklasser Marvilde nog met liefst 4-1 opzij gezet. Pas in de eindstrijd tegen Goes kwam er een einde aan het unieke sprookje. 

Derdedivisionisten Blauw Geel'38, Dongen en OJC Rosmalen plaatsten zich via de competitie automatisch voor de landelijke beker, OSS'20 bereikte de KNVB-beker dankzij het kampioenschap in de hoofdklasse B.

Profclubs

De eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB-beker is op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 september. Dan stromen ook de profclubs in, met onder meer Willem II, PSV, FC Den Bosch, TOP Oss en RKC Waalwijk.

Volledig scherm
De KNVB-beker ging vorig seizoen naar Feyenoord. © ANP