Volledig scherm
foto ter illustratie © shutterstock

LSV-leider weet waar het aan schortte bij 0-5 nederlaag: ‘Met ons hoofd al bij de barbecue’

Zondag 5CPaar hamburgertjes, biertje en een stokbroodje erbij. Barbecueën  is heerlijk, maar de voetballers van LSV zaten al iets te snel in de ontspannen sfeer zondagmiddag. Volgens hun leider waren ze er niet helemaal bij met hun hoofd. 

LSV – SVG 0-5 (0-4). 10. Erik Mutsaars 0-1, 12. Erik Mutsaars 0-2, 15. Bart Schreurs 0-3, 31. Luc Wagener 0-4, 88. 0-5. e.d.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Het eigen doelpunt, de enige treffer van onze kant”, grapte LSV leider Mark van der Struijk. ,,We zaten al met het hoofd bij de barbecue van later op de dag. We hebben ontspannen gespeeld, maar wel zo ontspannen dat SVG lekker zijn gang kon gaan.”

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, maar SVG wilde de competitie goed afsluiten. Het resulteerde in een eclatante 0-5.

Moment van de wedstrijd: De fase tussen de tiende en vijftiende minuut waarin SVG driemaal scoorde en daarmee de tegenstander snel op de knieën drong.

Na de wedstrijd nam LSV afscheid van twee spelers. Rowi van den Besselaar gaat het bij een andere club proberen. Bas Schoenmakers gaat het na een aantal mooie jaren in het eerste elftal rustiger aan doen en speelt volgend seizoen een team lager.

Tuldania – Gloria UC 4-2 (1-2). 10. Bas van de Broek 0-1, 19. Bram Peters 1-1 (e.d.), 29. Roy Bernaerts 1-2, 49. Pieter Schellekens 2-2, 51. Jop Hesselmans 2-2, 76. Jop Hesselmans 4-2.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Doordat Ollandia de kampioenswedstrijd tegen Riel verloor wipt Tuldania naar de tweede plaats en hoeft daardoor een ronde nacompetitie minder te spelen.

Moment van de wedstrijd: De twee doelpunten kort na de pauze van Tuldania, waardoor de voorsprong van Gloria UC ineens een achterstand werd erbij de ploeg uit Baarle-Nassua de koppies gingen hangen.

EDN’56 – Irene 2-1 (1-1). 20.  Bryan Hellings  0-1, 35. Stan Loonen 1-1, 65. Thijs van Oirschot 2-1.

Bijzonderheid van de wedstrijd: De wedstrijd stond voor EDN’56 vooral in het teken van het afscheid van een aantal spelers en trainer Richard de Beer. Het resultaat was van ondergeschikt belang, maar het voelde toch lekker om de laatste wedstrijd te winnen.

Irene heeft het seizoen niet in stijl af kunnen sluiten. Toch wilde Versantvoort benadrukken dat de selectie van Irene blij is met coach Michael van de Wal aan het roer. ,,Michael heeft het uitstekend gedaan en ik weet zeker dat we volgend seizoen hoger eindigen dan dat we nu hebben gedaan.”

Moment van de wedstrijd: De winnende treffer van Thijs van Oirschot, die in de loop van het seizoen steeds belangrijker werd voor de ploeg met zijn vele doelpunten.

Irene keeper Roy Versantvoort zag dat de tweede treffer van EDN’56, Irene de das omdeed. ,, We waren de mindere partij en hebben terecht verloren, maar dat tweede doelpunt viel heel ongelukkig. Ik moet wel zeggen dat een punt als een overwinning had gevoeld.”

Essche Boys – SVSOS 5-1(1-0) Dennis Vorstenbosch 1-0, Luuk Wolfs 2-0, Luuk Wolfs 3-1, Luuk Wolfs 4-1, Stef van Weert 5-1

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het feest van zaterdagavond zat nog in de benen bij de spelers van SVSOS. De eerste helft ging nog redelijk, maar in de tweede helft werden de doelpunten als cadeautjes weggegeven aan Essche Boys.

Essche Boys kent een uitstekende generale voor de nacompetitiewedstrijd tegen HRC’14. Leon van Wanrooij had een prachtige middag. ,,Bij het opkomen van het veld schoot het publiek met confetti en werd er vuurwerk afgestoken. De sfeer was uitstekend en ik heb ons een hele goede wedstrijd zien spelen.”

Moment van de wedstrijd: De eretreffer van SVSOS als doekje voor het bloeden, maar daarbij was de hulp van Essche Boys geboden middels een eigen doelpunt. 

,,De hattrick van Luuk Wolfs. Ik had gehoord dat de coach van SVSOS tegen zijn speler zei dat hij Luuk harder aan mocht pakken. Ik heb na vijf minuten in de tweede helft besloten om hem van de kant te laten wisselen en met succes want hij scoorde een mooie hattrick”, aldus Essche Boys coach Leon van Wanrooij

Riel – Ollandia 1-0 (1-0)

Moment van de wedstrijd: ,,De 1-0 van Riel. Die kwamen we niet meer te boven en op basis van deze wedstrijd is het terecht dat Riel kampioen is geworden”, zei Ollandia coach Bas van Engelen na het verloren kampioensduel

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ollandia moet zich snel op gaan laden na de enorme domper, want aankomende zondag moet het team van Van Engelen alweer spelen in de nacompetitie dan moet Ollandia het opnemen tegen Hulsel. ,,Ik ben er met mijn hoofd nog niet helemaal bij want ik baal nog te veel van de nederlaag. Direct na afloop van de wedstrijd zijn we ook bij elkaar gaan zitten en hebben gesproken over de aankomende tweede duels. We mogen dan wel geen kampioen zijn geworden, maar we kunnen in ieder geval nog wel promoveren.”