Volledig scherm
Günther van Meurs op archiefbeeld © Jan Verhoeven

Maliskamp-spits Van Meurs bereikt duizelingwekkende aantal van 350 doelpunten in carrière

Zondag 4eGünther van Meurs is al jaren een bekend gezicht op de Brabantse amateurvelden. De goaltjesdief tikte in de eerste speelronde een nieuwe mijlpaal aan: hij maakte de 350ste treffer van zijn carrière. 

NLC 03 - Maliskamp 0-3 (0-2). 16. Lauran de Bekker 0-1, 35. Günther van Meurs 0-2, 56. Günther van Meurs 0-3.

NLC’03 kon vandaag geen potten breken tegen Maliskamp. NLC-coach Rene van der Putten: ,,Ik kan daar kort over zijn, Maliskamp is gewoon verder en beter. Het was een beetje de jongens tegen de mannen. Zij zijn ook echt titelkandidaat, dus dan weet je dat het lastig wordt.” Wouter Bijl miste, vanaf de stip, nog de kans op 1-2 voor NLC. ,,Maar daar schuif ik het niet op af,” aldus Van der Putten.

Maliskamp was op het veld in Lith de betere ten opzichte van NLC’03. De uitploeg nam vanaf de eerste minuut het heft in handen en kon via Lauran de Bekker en een intikker van Günther van Meurs uitlopen tot 0-2. Daarvoor was er een doelpunt van Stijn Schulte afgekeurd. In de tweede helft reageerde Van Meurs het meest attent op een klutsbal en werd de score uitgebouwd naar 0-3. Daar bleef het bij.

De tweede treffer van Van Meurs betekende zijn 350ste in zijn carrière als amateurvoetballer. ,,Ja zijn 350ste goal als amateurvoetballer. Een hele mooie mijlpaal”, vond Maliskamp-voorzitter Ad van der Donk.

De keeper van Maliskamp was nog betrokken bij een opmerkelijke gebeurtenis. Hij pakte de bal op buiten de zestien. Van der Putten: ,,Iedereen zag het, ook bij Maliskamp gingen de alarmbellen al af. Wonder boven wonder wuifde de scheids het weg. Dat zat ons ook niet mee vandaag.”

GVV-SSA Vesta 2-1 (2-1). 18. Jordi de Loijer 0-1, 28. 1-1, 33. 2-1.

Voor SSA Vesta was het vandaag een memorabele dag. De eerste teams SDDL en VV Ravenstein gingen deze zomer samen tot Vesta en speelde vandaag zijn eerste duel. Helaas voor coach Mike Strik was het sportief geen memorabele dag: er werd met 2-1 verloren bij GVV. Strik: ,,Jordi de Looijer schoot ons op 1-0 voorsprong, maar daarna gingen we té enthousiast voor de 2-0. Er kwam geen druk meer op de bal en GVV counterde dat tot twee keer toe goed uit.” Er volgden wel nog kansen voor Vesta, maar het ontbrak aan finesse en geluk.

Cito-Alem 3-2 (1-1). 10. Kevin Broekmeulen 0-1, 38. Fazil Ibis 1-1, 60. Armin Alibasic 2-1, 73. Alper Alici 3-1, 82. Jens Steenbekkers 3-2, pen.

Cito-coach Yavuz Demirci: ,,We begonnen niet goed, en dat resulteerde ook in een tegengoal door een verdwaalde lange bal van Alem. Daarna hebben we ons goed herpakt en hebben we eigenlijk de bal niet afgegeven. Voor rust scoorden we gelukkig nog de 1-1, waardoor we in de rust allemaal zoiets hadden van ‘hier moeten we nu drie punten pakken’.” Via Armin Alibasic en Alper Alici bouwde Cito de score ook uit tot 3-1.

In de slotfase was een niet zo slim uitgevoerde tackle in de hoek van de zestien voor de dienstdoende arbiter genoeg om Alem nog een penalty te geven. Die werd ook benut. Demirci: ,,Dan is het nog even ‘billenknijpen’, maar gelukkig behouden we onze voorsprong.”

Alem begon sterk aan een verder moeizaam duel in Oss. Kevin Broekmeulen zette de Gelderlanders op voorsprong. Vervolgens kwamen de Ossenaren terug in het duel, onder meer door Armin Alibasis, die vorig jaar nog in de eerste klasse speelde voor sc ‘t Zand. In de tweede helft liep Cito verder uit en was het Jens Steenbekkers die zoals altijd trefzeker was vanaf de penaltystip. Het mocht niet baten.

Ulysses-RKTVC 0-3 (0-2). 25. 0-1, 40. 0-2, 75. 0-3.

Voor Ulysses en zijn nieuwe trainer Anne Duis was het geen fijne seizoensopener. Het verloor met 3-0 van RKTVC. ,,Je wilt altijd winnen, maar vandaag was dat niet te doen. Zij waren veel beter”, vertelt Duis. ,,Na rust en wat wissels verder ging het wel beter en kregen we via Tom Driesen ook een kans op de 1-2, maar hij schoot hoog over. Jammer, zeker wanneer RKTVC een kwartier voor tijd op 0-3 komt.” Volgens Duis is Ulysses nog zoekende, ook doordat hijzelf nieuw is bij de club: ,,Maar ik twijfel niet aan de kwaliteit, dat komt er nog wel uit.”

Herpinia-MEC’07 3-2 (1-1). 12. Jelko Danen 1-0, 23. 1-1, 51. Jelko Danen 2-1, 55. 2-2, 65. Jop van Roosmalen 3-2.

Herpinia-clubman Bennie Kuijpers: ,,Tot aan de zestigste minuut ging het duel gelijk op en dat was met de 2-2 tussenstand ook duidelijk. Daarna werden wij echt sterker. Verdediger Jop van Roosmalen schoot Herpinia daarin voor de derde keer op voorsprong en bleek daarmee de matchwinner te zijn.” Kuijpers benadrukt wel nog dat er meer doelpunten gemaakt moeten worden: ,,De vierde treffer hing in de lucht, maar de grote kansen van Arjan van Erp, Rowdy Megens en Nik Arts gingen er niet in.”

De 1-1 van MEC’07 was volgens Kuijpers de mooiste van de middag: ,,Het was prachtig uitgespeeld en de aanvaller schoot de bal in de kruising. Die was echt onhoudbaar.”

SCR - Jan van Arckel 0-4 (0-1).

Jan van Arckel maakte optimaal gebruik van het feit dat er bij SCR nog een aantal schorsingen openstonden van vorig seizoen. De club uit Rijswijk miste zes man, nadat er een wedstrijd in de vierde klasse E vorig jaar uit hand liep. Jan van Arckel kreeg in de eerste helft een penalty en nadat in de 55ste minuut de score werd verdubbeld was het duel gespeeld.

 ,,We misten zes man”, keek SCR-speler/trainer Roderik Kieft terug. ,,Vier – Dennis en Jeroen Veldhuizen, Charles van Oort en Mike van de Ven - hadden nog een schorsing uit het vorige seizoen.”