Volledig scherm
Younes Hadouir en Robin van den Noort © Sjors Grol

Meer dan duizend doelpuntenmakers, maar Hadouir en Van den Noort zijn de beste

zilveren schoenAfgelopen weekend passeerde de teller van het aantal doelpuntenmakers uit het gebied van het Brabants Dagblad de duizend. Een mooi gegeven, vooral omdat steeds meer doelpuntenmakers in de top steeds meer na elkaar toe trekken.

Zo wordt de koppositie na zondag gedeeld door twee heuse goalgetters: Younes Hadouir en Robin van den Noort. Hadouir maakte voor CHC een hattrick waardoor de Bossche ploeg met 3-3 gelijkspeelde tegen SV Reeshof. Van den Noort mocht geen treffer bijtellen en misschien wist zijn Be-Ready daardoor wel niet te winnen van DIA (2-4 verlies).

Willem Looijen was niet beschikbaar bij zijn Nivo Sparta tegen Wilhelmina’26 en blijft daardoor 2,5 punt achter de topscorers. Jaoud Chraou was wel van de partij bij Berghem Sport-Real Lunet, maar aangezien die wedstrijd in de brilstand eindigde, scoorde ook hij niet.

Aram Pusters blijft de nummer vijf van de ranglijst, ondanks dat hij niet scoorde in de topper tegen Juliana’31 (3-0 verlies). Wie wel scoorde was Jos Peltzer, die plek zes deelt met Ahmed el Azzouti van Kozakken Boys en Rico de Laat van Helvoirt. Peltzer maakte de 2-1 tegen ADO’20, waarna zijn ploeg nog met 2-2 gelijkspeelde door een doelpunt van Tony de Groot. El Azzouti scoorde niet in de 3-0 overwinning van de ploeg uit Werkendam tegen FC Lienden. De Laat kreeg een grote mogelijkheid om zijn te scoren, maar miste een penalty.

Günther van Meurs scoorde niet voor Maliskamp, maar blijft op plek negen staan. Voor plek tien is het dringen geblazen. Maar liefst tien doelpuntenmakers hebben twaalf punten en staan daardoor gedeeld op de laatste plek van de top tien. Hun namen zijn: Stijn van Laarhoven (VOAB), Daniël Kuipers (TSVV Merlijn), Martijn de Wildt (Roda Boys/Bommelerwaard), Dorus van de Wal (Oirschot Vooruit), Joeri Vugts (Nemelaer), Joeri Cuppen (Festilent), Thomas Schilders (Dongen), Jasper Gouda Quint (Brakel), Rick Polman (Blauw Geel’38) en Donny van Herpen (Berghem Sport).

Top tien (punten-goals)

1. Younes Hadouir (CHC) 19-19
     Robin van den Noort (Be-Ready) 19-19
3. Jaoud Chraou (Real Lunet) 16,5-11
     Willem Looijen (Nivo Sparta) 16,5-11
5. Aram Pusters (TOP) 15-10
6. Jos Peltzer (OSS’20) 13,5-9
     Ahmed el Azzouti (Kozakken Boys) 13,5-9
     Rico de Laat (Helvoirt) 13,5-9
9. Günther van Meurs (Maliskamp) 13,5-9
10. Stijn van Laarhoven (VOAB) 12-8
       Daniël Kuipers (TSVV Merlijn) 12-12
       Martijn de Wildt (Roda Boys) 12-8
       Dorus van de Wal (Oirschot Vooruit) 12-8
      Joeri Vugts (Nemelaer) 12-8
      Joeri Cuppen (Festilent) 12-12
      Thomas Schilders (Dongen) 12-8
      Jasper Gouda Quint (Brakel) 12-12
      Rick Polman (Blauw Geel’38) 12-8
      Donny van Herpen (Berghem Sport) 12-8

Bekijk hier de volledige stand met alle 1035 doelpuntenmakers!